Bakan Tunç: Yargı kimseden emir ve talimat almaz

Bakan Tunç: Yargı kimseden emir ve talimat almaz


Gündem 19.03.2025 16:34:50 0
Bakan Tunç: Yargı kimseden emir ve talimat almaz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bulunduğu 106 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan ilk açıklama geldi.

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bulunduğu 106 kişinin gözaltına alındığı büyük yolsuzluk ve terör operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz Tunç, soruşturmanın büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Bakan Tunç, ayrıca, "Yargının başlattığı soruşturma ve davaları Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirmek en hafif tabiriyle hadsizliktir, haddini bilmemektir. Yasaması, yürütmesi, yargısıyla ülkemizde kuvvetler ayrılığı esastır. Yargı kimseden emir ve talimat almaz. Yargıya saldırmak, yargı mensuplarını tehdit etmek, onlara hakaret etmek, demokratik hukuk devletinde asla kabul edilemez.''diye konuştu. 

"KANUN KARŞISINDA AYRICALIK YOK"

Kanun karşısında ayrıcalık yok. İddialar, deliller değerlendirilecek ve tüm şeffaflığı ile kamuoyu öğrenecektir. Soruşturma ile ilgili hiçbir bilgi olmadan lehte ya da aleyhte hükme varmak doğru değildir. Hak arama yolları açıktır. Sürekli sükûnet ile takip etmek, verilecek kararları saygı ile karşılamak hepimizin ortak sorumluluğudur.

https://twitter.com/adalet_bakanlik/status/1902332920628674656

Ekrem İmamoğlu'ndan bir yeni mesaj daha Ekrem İmamoğlu'ndan bir yeni mesaj daha
Ekrem İmamoğlu'na ilaç verilmediği iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yanıt! Ekrem İmamoğlu'na ilaç verilmediği iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yanıt!
Bursa'da Nilüfer Belediyespor Eker ligi galibiyetle tamamladı Bursa'da Nilüfer Belediyespor Eker ligi galibiyetle tamamladı
İstanbul'da 'yarısı bizden' kampanyası deprem korkularına son veriyor İstanbul'da 'yarısı bizden' kampanyası deprem korkularına son veriyor
Manisa'da sağlıklı alt yapı sistem çalışmaları sürüyor Manisa'da sağlıklı alt yapı sistem çalışmaları sürüyor