Bakan Yerlikaya Çekmeköy’deki tır kazası ile ilgili detayı paylaştı

Bakan Yerlikaya Çekmeköy’deki tır kazası ile ilgili detayı paylaştı


Gündem 29.08.2025 17:56:01 0
Bakan Yerlikaya Çekmeköy’deki tır kazası ile ilgili detayı paylaştı

İstanbul Çekmeköy Hüseyinli Gişeleri’nde bir tırın jandarma aracına çarpması sonucu 2’si jandarma personeli 5 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tır şoförü Y.Ö.’nün gözaltına alındığını, araçta uyuşturucu madde bulunduğunu ve şoförün tahlilinde uyuşturucu tespit edildiğini açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde, 28 Ağustos 2025’te Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli Gişeleri’nde meydana gelen trafik kazasında, 34 R 0717 plakalı bir tır, şoförü Y.Ö.’nün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrol noktasındaki jandarma aracına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle jandarma aracı sulama kanalına düştü, kazada Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Hasan Doğan, Uzman Çavuş Mustafa Karahaliloğlu, tırdaki iki kişi ve bölgedeki bir vatandaş olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tır şoförü Y.Ö.’nün gözaltına alındığını duyurdu.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1961336089987215563

Bakan Yerlikaya, tırda yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve şoförün kan tahlilinde uyuşturucu tespit edildiğini belirtirken, “Kazada yaralanan jandarma personelimiz ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Trafik bir yaşam alanıdır; direksiyon başına geçen herkesin sorumluluğu büyüktür. Ülkemizde trafik kültürünü yerleştirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Isparta Belediyesi’nden yaban hayvanlarına kış desteği Isparta Belediyesi, soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için halk pazarlarında ayrıştırılan atık gıdaları ormanlık alanlara bırakarak beslenmelerine destek oluyor.
SDÜ listede yok, ISUBÜ son sırada: TÜBİTAK 1001 sonuçları Isparta için alarm veriyor TÜBİTAK 1001 kapsamında açıklanan 2025 “En Başarılı İlk 50 Üniversite” listesinde SDÜ’nün yer almaması, ISUBÜ’nün ise son sıradan girebilmesi, Isparta’nın bilimsel ve akademik geleceği adına ciddi endişe yarattı.
Halıcı: Isparta’da Su Krizi Derinleşiyor CHP’li Hikmet Yalım Halıcı, temiz içme suyu sorununun çözülmemesini “yönetim zafiyeti” olarak nitelendirerek iktidarı TBMM’de sert sözlerle eleştirdi.
Tayvan ile akademik iş birliğinde stratejik adım Tayvanlı akademisyen Prof. Dr. Chi-Chang Chang’ın üniversitemizi ziyaretiyle, nörobilim ve karar verme bilimleri başta olmak üzere birçok alanda ortak projelerin önünü açan MoU imzalandı, Türkiye-Tayvan akademik iş birliği güçlend
İletişim Başkanı Duran: Dijital platformlara yönelik düzenlemeler dünya genelinde yaygınlaşıyor İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medyaya ilişkin yaş doğrulama, ebeveyn onayı ve içerik denetimi gibi uygulamaların birçok ülkede hayata geçirildiğini belirtti.