Bakan Yumaklı: Türkiye süt üretiminde büyüyor

Bakan Yumaklı: Türkiye süt üretiminde büyüyor


Gündem 1.06.2025 17:18:00 0
Bakan Yumaklı: Türkiye süt üretiminde büyüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde çiftçilerin emeğini överek, Türkiye’nin süt üretimindeki büyümesini kutladı. Bakan Yumaklı, Türkiye'nin çiğ süt üretiminin önceki yıla göre yüzde 4,7 artarak 22 milyon 387 bin 757 tona ulaştığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Haziran 2025 Dünya Süt Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Bakan Yumaklı, Anadolu’nun dört bir yanındaki çiftçilerin sabır, inanç ve alın teriyle süt üretiminde Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Paylaşımında, Anadolu’nun dört bir köşesinde sütle yoğrulan bir emek hikâyesi olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Çiftçimizin sabrı, inancı ve alın teriyle Türkiye; süt üretiminde büyümeye devam ediyor. 1 Haziran Dünya Süt Günü kutlu olsun” dedi.

Bakan Yumaklı, paylaşımında, inek sütü üretiminde Avrupa'da üçüncü sırada olunduğunu belirterek, 2020-2024 yılları arasında toplam 19 milyar 89 milyon 631 bin lira çiğ süt desteği ödemesinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gebzeliler bayramlaştı Gebzeliler bayramlaştı
Türkiye otomotiv pazarında elektrikli ve hibrit araçların payı yüzde 43’e yaklaştı 2025’in ilk beş ayında Türkiye’de satılan otomobillerin yüzde 42,9’u elektrikli ya da hibrit oldu. Bu dönemde tam elektrikli otomobil satışları 59 bini aşarken, hibrit araçlar 100 binin üzerinde satışa ulaştı.
KO-MEK Moda Akademisi’nden 'vitrin' sergi KO-MEK Moda Akademisi’nden 'vitrin' sergi
Manisa’da 18 yıllık Cider Yolu sorunu çözüldü Manisa’da 18 yıllık Cider Yolu sorunu çözüldü
İzmir Doğal Yaşam Parkı bayramda ziyaretçileri bekliyor İzmir Doğal Yaşam Parkı bayramda ziyaretçileri bekliyor