Bakan Kurum: Karapınar ve Konya’da büyük dönüşüm başladı

Bakan Murat Kurum, Karapınar ve Konya’da hayata geçirilen yeni hizmet binası, çevre düzenleme ve tarihi doku yenileme projeleriyle şehrin geleceğine damga vuracak kapsamlı bir dönüşüm başlattıklarını açıkladı.


Siyaset 10.12.2025 01:23:00 0
Bakan Kurum: Karapınar ve Konya’da büyük dönüşüm başladı

Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya ve Karapınar ilçesinde bir dizi açılış ve temel atma programına katılarak önemli projeleri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kurum, hemşehrileriyle buluştuğu günün ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karapınar ve Konya için yeni bir şehircilik vizyonunun hayata geçirildiğini ifade etti.

alacakaranlık görseli olabilir
Bakan Kurum, Yeni Belediye Hizmet Binasının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek yapının modern mimarisi, güçlü teknolojik altyapısı ve vatandaş odaklı birimleriyle ilçeye güven kattığını vurguladı.

Ayrıca temeli atılan Sultan Selim Camii Çevresi Projesi hakkında da bilgi veren Kurum, projenin 51 konut, 249 dükkân, kapalı otopark ve yeni bir meydan ile bölgenin tarihî dokusunu yeniden canlandıracağını ifade etti.

hoparlör, kürsü ve yazı görseli olabilir
 

Konya merkezde hayata geçirilen Suriçi Dönüşüm Projesinin ilk etabının da açıldığını belirten Kurum, bu çalışmayla “Konya’nın asırlık hafızasını bugüne taşıdıklarını” söyledi. Projenin, Selçuklu mirasının görkemini ve Mevlâna şehrinin manevi atmosferini yeniden hissettireceğini dile getirdi.

Açılışlara yoğun ilgi gösteren Konyalılara teşekkür eden Bakan Kurum, “Bu muhteşem eserin açılışına coşkusuyla, gönlüyle, duasıyla katılan tüm kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Kurum’un mesajı, Konya’da şehircilik ve tarihi mirası koruma adına atılan yeni adımların önemine dikkat çekti.

bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir
 

bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

İllerin Milletvekili sayısı değişti YSK, toplam 600 milletvekilinin dağılımında her ile en az bir milletvekili garantisi verdi. Geriye kalan milletvekilliği kontenjanları ise illerin nüfusuna göre paylaştırıldı.
CHP’de “milletle birlikte milletin emrinde” buluşması Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Milletle Birlikte Milletin Emrinde” buluşmasında, seçim hazırlık süreci ve yeni yönetim vizyonu kamuoyuyla paylaşıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Demokratik Parlamenter Sistem’e dönüş ve kapsamlı re
AK Parti’den Batıkent’te Ramazan coşkusu AK Parti Isparta İl Başkanlığı, Ramazan ayı kapsamında düzenlediği “Gönülden Gönüle Ramazan Buluşmaları” ile Batıkent Mahallesi sakinlerini Hacı Ümmühan Demirel Camii avlusunda bir araya getirdi.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri ne
Alanya’da trafik kazası: 16 yaşındaki Genç hayatını kaybetti Alanya Kestel Mahallesi’nde 11 Şubat gecesi meydana gelen motosiklet kazasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Mehmet Akif Gürkan, 19 günlük tedaviye rağmen yaşamını yitirdi. Sürücü S.D. de kazada ağır yaralanmıştı.