Bakan Uraloğlu’ndan otoyol ve köprü geçiş ücretleriyle ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, yapılan güncellemede vatandaşların bütçesinin dikkate alındığını ve artış oranlar


Gündem 1.01.2026 00:35:00 0
Bakan Uraloğlu’ndan otoyol ve köprü geçiş ücretleriyle ilgili açıklama

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye işaret ederek, 2026 yılı için vergi ve harçlardaki yeniden değerleme oranlarının altında bir artış tercih edildiğini ifade etti.

Bu çerçevede otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin yeniden belirlendiğini aktaran Uraloğlu, daha önce yüzde 18,75 ile 38,98 arasında öngörülen artış oranlarının yeni düzenlemeyle yüzde 18,75 ile 25,93 aralığında sınırlandığını kaydetti.

Uygulamanın bu gece saat 00.00 itibarıyla yürürlüğe gireceğini belirten Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve köprülerde artış oranının yüzde 25,49 olarak belirlendiğini, kamu-özel işbirliği kapsamında işletilen projelerde ise artış oranlarının yüzde 18,75 ile yüzde 25,49 arasında tutulduğunu bildirdi.

Bakan Uraloğlu, vatandaşların refahını önceleyen, ulaşımda erişilebilirlik ve sürdürülebilirliği esas alan bu düzenlemenin millet için hayırlı olmasını temenni etti.

Emeklilere bayram müjdesi: Ödemeler 14 Mart’ta başlıyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliyi ilgilendiren Ramazan Bayramı ikramiyesi ve emekli maaşlarına ilişkin ödeme takvimini açıkladı.
Keskin’den ihracatçılara birlik çağrısı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Ramazan Keskin, Kumluca’da düzenlediği iftar programında ihracatçı firmaların temsilcileriyle bir araya geldi.
Pansiyonda fuhuş yapıldı iddiası mahkeme kararıyla bozuldu Hakkını Aradı, Kazandı: Antalya İdare Mahkemesi, Kepez Kaymakamlığı’nın 30 günlük kapatma kararını bozdu; Işık, işletmesinin haksız yere suçlandığını vurguladı.
ITSO’dan vergi rekortmeni işletmeye tebrik ziyareti Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik, 2024 yılı Gelir Vergisi sıralamasında Isparta genelinde ilk 10’a giren Uğur Pide işletme sahibi Ümit Siyah’ı ziyaret ederek başarılarından dolayı tebrik etti.
Şükrü Sözen soruşturmasında yeni dalga: 36 kişiye operasyon Antalya’nın Manavgat ilçesinde, tutuklu eski belediye başkanı Şükrü Sözen dönemine yönelik yürütülen rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında aralarında eski belediye başkan yardımcısı, belediye çalışanla