Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik hakaret içerikli söylemlere tepkiler sürerken, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kıyafet üzerinden siyaset yapılmaz, hizmet konuşulur” diyerek kadın belediye başkanlarına güçlü destek verdi.
“Kıyafet üzerinden siyaset yapılmaz, hizmet konuşulur”
Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik hakaret içerikli söylemler kamuoyunda büyük tepki toplarken, bir destek de Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den geldi. Başkan Başdeğirmen, kadın belediye başkanlarının kıyafetleri üzerinden hedef alınmasını sert bir dille eleştirerek, bunun hem yerel yönetim anlayışına hem de kadın emeğine açık bir saygısızlık olduğunu vurguladı.
Yazılı bir açıklama yapan Başkan Başdeğirmen, siyasetin seviyesini düşüren bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Belediye başkanlarımızı kıyafetleri üzerinden tartışmaya açmak; yerel yönetim anlayışına da, kadın emeğine de büyük bir haksızlıktır. Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Güneş’in duruşu, giyimiyle değil; milletine olan samimiyeti, sahadaki çalışkanlığı ve hizmet aşkıyla anlam kazanmaktadır.
Bizler, kimin ne giydiğine değil; kimin nasıl hizmet ettiğine bakarız. Yerel yönetimlerde emeğiyle, azmiyle ve alın teriyle var olan tüm kadın belediye başkanlarımızın sonuna kadar yanındayız.”
Başkan Başdeğirmen’in açıklaması, kadınların siyasette görünürlüğüne ve emeğine yönelik saldırılara karşı güçlü bir duruş olarak değerlendirilirken, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.
