Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret

Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.


Siyaset 3.03.2026 12:45:00 0
Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, ilçede faaliyet gösteren İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

Bir süredir ilçenin “sanat damarı” haline gelen merkezlerde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Parlak, halı dokuma, rattan dokuma ve seramik atölyelerinde eğitim alan kursiyerlerle sohbet etti, eğitmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Parlak, el emeği göz nuru ürünlerin hem kültürel mirasa katkı sunduğunu hem de kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını güçlendirdiğini belirtti. Sanat evlerinin ilçenin sanata açılan kapısı olduğunu vurgulayan Parlak, “İlçemizin kadınlarını el sanatlarıyla bir araya getiren bu değerli merkezlerle gurur duyuyoruz. Bizi güler yüzleriyle ağırlayan tüm kursiyerlerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Keçiborlu’da sanatsal üretimi teşvik eden atölyeler, hem geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına hem de yeni yeteneklerin keşfedilmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

yazı görseli olabilir
Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı
Gençlerde Hız Vardır, Yaşlılarda İstikamet Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında, 2025–2026 Bahar Dönemi’nde öğrenciler Kepez Belediyesi biriml