BDDK’dan bankalara uyarı: Kredi kartında usulsüz limit artışına ağır ceza geliyor

BDDK uyardı: Bankalar müşterinin gelirini yüksek gösterip kredi kartı limitini artırırsa ağır ceza geliyor.


Gündem 28.08.2025 22:27:00 0
BDDK’dan bankalara uyarı: Kredi kartında usulsüz limit artışına ağır ceza geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı bankaların müşterilerinin gelir bilgilerini mevzuata aykırı şekilde yüksek göstererek kredi kartı limitlerini artırdığını tespit etti. Kurum, usulsüz uygulamalarda bulunan bankalara ağır idari ve para cezaları uygulanacağını açıkladı.

Türkiye’de son dönemde uygulanan sıkı para politikası kapsamında kredi kartı kullanımına sınırlamalar getirilmesine rağmen, bazı bankaların kuralları delmeye devam ettiği belirlendi.

Mevzuata aykırı limitler
BDDK yönetmeliklerine göre, bir kişinin kredi kartı limiti aylık net gelirinin dört katını geçemiyor. Ancak denetimlerde bazı bankaların bu sınırı ihlal ederek müşterilerine gelirlerinin çok üzerinde limitler sunduğu ortaya çıktı.

Müşterilerin bilgisi dışında gelir artışı
Bankaların, müşterilerinin bilgisi dışında mobil uygulamalar üzerinden aylık gelirlerini yüksek gösterdiği ve buna bağlı olarak kredi kartı limitlerini artırdığı öğrenildi. Birçok müşteri, bankalarının kendilerine sormadan gelir bilgilerini değiştirdiğini fark etti.

BDDK’dan yaptırım uyarısı
Sözcü’nün haberine göre, BDDK bu usulsüzlüklerin ardından bankalara resmi uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, müşterilerin gelir bilgilerinde yapılacak hileli artışların tespit edilmesi halinde ilgili bankalara idari ve para cezaları uygulanacağı hatırlatıldı.

Bakan Uraloğlu’ndan Dereboğazı yolu müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Isparta ziyaretinde önemli ulaşım projeleri gündeme geldi. Dereboğazı yolu için müjde veren Bakan Uraloğlu, şehir hastanesi kavşağı ve yeni açılan ulaşım projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.
ITSO’dan Bakan Uraloğlu’na 5 Maddelik "Ulaşım" Dosyası Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, kenti ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Isparta’nın ulaşım sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir dosya takdim etti. Dosyada, Sabiha
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı: Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.
Bakan Uraloğlu’ndan Isparta’ya Ulaşım Müjdeleri: Dereboğazı Yolu Programa Alındı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Isparta ziyaretinde önemli ulaşım projeleri gündeme geldi. Dereboğazı yolu için müjde veren Bakan Uraloğlu, şehir hastanesi kavşağı ve yeni açılan ulaşım projeleriyle ilgili…