Sağlık

Sağlık Haberleri

Bin 616 yeni hekim ataması yapıldı

120. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında, illerin sağlık ihtiyaçlarına yönelik yeni doktor atamaları gerçekleşti.


Sağlık 7.01.2025 15:59:00 0
Bin 616 yeni hekim ataması yapıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bin 616 yeni hekim ataması yaptıklarını duyurdu.

Türkiye'nin her köşesinde sağlık hizmeti ulaştırılırken, personel sayısı de artırılmaya devam ediliyor. Bu atamalarda illerin sağlık durumu önceliklendiriliyor.

120. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında, illerin sağlık ihtiyaçlarına yönelik yeni doktor atamalarına dair detayları X hesabından paylaşan Bakan Memişoğlu, hekimlere başarılar diledi.

Bakan Memişoğlu'nun açıklamasında şu detaylar yer aldı:

"ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN"

1.616 yeni hekimimizin atamasını yaptık, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Hekimlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

"SAĞLIKLI TÜRKİYE YÜZYILI"

120. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında illerimizin sağlık ihtiyaçlarına yönelik yeni doktor atamalarımızı gerçekleştirdik. 

Sağlık hizmet kalitemizi artırmak ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için çalışmaya devam ediyoruz! Sağlıklı Türkiye Yüzyılı.

BOŞ KADROLAR ARALIK AYINDA AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı, 909'u pratisyen, 1019'u uzman olmak üzere toplam 1928 hekimin atama yerlerini belirleyecek 120. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'na ilişkin boş kadroları aralık ayında yayınlamıştı.

İlan edilen takvim çerçevesinde eş mazereti başvurusunda bulunmayanların göreve başladıktan sonra yapacakları eş mazereti nedeniyle atanma talepleri, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 30. maddesi uyarınca "Sağlık ve can güvenliği mazereti hariç olmak üzere, görev yapılan yere atanmadan önce var olan bir mazerete dayalı olarak ilgilinin nakil talebinde bulunabilmesi için bulunduğu yerde fiilen en az bir yıl görev yapmış olması şarttır." hükmü çerçevesinde değerlendirileceği açıklanmıştı.

AK Kadınlar turuncu rozetle farkındalık oluşturdu Antalya Muratpaşa AK Parti Kadın Kolları, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık İçin Turuncu Rozet Taktı
AI Powered Future Geleceğin Ajandası The TECH Summit’te açılıyor İş dünyası, teknoloji ve yapay zeka odağında bugüne kadar yapılan Türkiye’deki en kapsamlı zirvede buluşuyor.
Kadın dostu markalar ödüllerinde son başvuru yaklaşıyor 6.Uluslararası Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri için son başvuru tarihi 30 Kasım. Eşitlik odağındaki çalışmalarını uluslararası ölçekte görünür kılmak isteyen markalar için başvuru dönemi devam ediyor; sürece dahil olmak
GOLDEN GLOBAL YATIRIM BANKASI’DAN AÇIK BANKACILIK İLE TEK PLATFORMDA GÜÇLÜ FİNANSAL ERİŞİM Türkiye’nin ilk faizsiz yatırım bankası Golden Global Yatırım Bankası, dijital finansal hizmetlerini bir adım öteye taşıyarak Açık Bankacılık altyapısını müşterilerinin hizmetine sundu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) koordinasyo
Isparta Ulu Camii’nde Restorasyon çok uzadı 600 yıllık Ulu Camii’nin “kaplumbağa hızındaki” tadilatı cemaat ve vatandaşın tepkisini çekerken, çalışmaların ne zaman tamamlanacağı hâlâ belirsizliğini koruyor.