Sağlık

Sağlık Haberleri

Bin 616 yeni hekim ataması yapıldı

120. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında, illerin sağlık ihtiyaçlarına yönelik yeni doktor atamaları gerçekleşti.


Sağlık 7.01.2025 15:59:00 0
Bin 616 yeni hekim ataması yapıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bin 616 yeni hekim ataması yaptıklarını duyurdu.

Türkiye'nin her köşesinde sağlık hizmeti ulaştırılırken, personel sayısı de artırılmaya devam ediliyor. Bu atamalarda illerin sağlık durumu önceliklendiriliyor.

120. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında, illerin sağlık ihtiyaçlarına yönelik yeni doktor atamalarına dair detayları X hesabından paylaşan Bakan Memişoğlu, hekimlere başarılar diledi.

Bakan Memişoğlu'nun açıklamasında şu detaylar yer aldı:

"ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN"

1.616 yeni hekimimizin atamasını yaptık, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Hekimlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

"SAĞLIKLI TÜRKİYE YÜZYILI"

120. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında illerimizin sağlık ihtiyaçlarına yönelik yeni doktor atamalarımızı gerçekleştirdik. 

Sağlık hizmet kalitemizi artırmak ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için çalışmaya devam ediyoruz! Sağlıklı Türkiye Yüzyılı.

BOŞ KADROLAR ARALIK AYINDA AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı, 909'u pratisyen, 1019'u uzman olmak üzere toplam 1928 hekimin atama yerlerini belirleyecek 120. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'na ilişkin boş kadroları aralık ayında yayınlamıştı.

İlan edilen takvim çerçevesinde eş mazereti başvurusunda bulunmayanların göreve başladıktan sonra yapacakları eş mazereti nedeniyle atanma talepleri, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 30. maddesi uyarınca "Sağlık ve can güvenliği mazereti hariç olmak üzere, görev yapılan yere atanmadan önce var olan bir mazerete dayalı olarak ilgilinin nakil talebinde bulunabilmesi için bulunduğu yerde fiilen en az bir yıl görev yapmış olması şarttır." hükmü çerçevesinde değerlendirileceği açıklanmıştı.

Başkan Sekmen, Kadın Zirvesi’nde İbradı’yı Cumhurbaşkanına tanıttı İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, AK Parti Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’nde İlçesini Temsil Etti
Alacabel’de kar yağışı başladı Antalya Konya arası Alacabel’de kar yağışı etkili olurken, sürücülere buzlanma ve kaygan zemin uyarısı yapıldı. Yetkililer, zorunlu olmadıkça yola çıkılmamasını ve kış lastiği–zincir hazırlığının mutlaka tamamlanmasını istedi.
AK Parti’nin Antalya’daki Kurucu Kadrosu buluştu Kurucu İl Başkanı Habib Alkan’ın öncülüğünde bir araya gelen AK Parti Antalya kurucuları, dava adamlığının fedakârlık, kardeşlik ve kararlılık üzerine kurulu manevi ruhunu yeniden hatırladı.
Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor, Ev Kadınlarına Emeklilik mi geliyor ? Türkiye’de doğum oranlarının düşüşe geçmesi üzerine hükümet, aileyi ve doğumu desteklemeye yönelik kapsamlı bir reform paketini tamamladı. Kadınların doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasını içeren düzenleme, bu ay içind
DSİ'ye ait kepçenin çalınıp define arandığı iddiası Burdur'da çalışma yapan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait kepçe kimliği belirlemeyen şahıslar tarafından çalınarak define arandığı iddia edildi.