Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak köyünde görev yapan imam hatip Musa Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 35 yıldır aynı camide hizmet vererek örnek bir vefa ve istikrar hikâyesine imza attı.
Konya’nın Ilgın ilçesinde doğan 61 yaşındaki Musa Turan, imamlık görevine 1987 yılında Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Yalınca köyünde başladı. Üç yıl sonra Bağkonak köyüne atanan Turan, o günden bu yana köy camisinin minberinden hiç ayrılmadı.
Görev süresi boyunca cemaatle güçlü bir gönül bağı kuran Turan, onlarca çocuk ve yetişkine Kur’an-ı Kerim okumayı öğretti. Köyün manevi hayatına yön veren Turan, sadece camide değil, hayatın her anında köy sakinlerinin yanında oldu.
“Cemaat beni sevdi, ben de onları. Büyükle büyük, küçükle küçük oldum” diyen Musa Turan, başlangıçta uzun yıllar aynı yerde görev yapmayı düşünmediğini ancak zamanla kendisini Bağkonak’a ait hissettiğini ifade etti. Görev yaptığı süre içinde caminin fiziki şartlarını iki kez restore ettirdiklerini belirten Turan, köyde hurafe olarak kabul edilen bazı geleneksel uygulamaların da sona erdirilmesi için çaba gösterdi.
Turan, “Geldiğimde camide kilimler vardı, kilimlerin üzerinde namaz kılıyorduk. Camimizi ve içindeki tüm donanımı yeniledik. Köylülerimizin hayatlarını Kur’an ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in sünneti ışığında yaşamaları için gayret ettim” dedi.
Cami cemaatinden Mehmet Yalvaç ise Musa Turan’ın köy için sadece bir imam değil, aynı zamanda bir manevi önder olduğunu vurguladı. Yalvaç, “Cenazede, düğünde, mevlitte hep yanımızdaydı. Ne zaman bir sıkıntımız olsa hocamız bize manevi dayanak oldu. 35 yıl boyunca kimseyle en ufak bir sorun yaşamadı. Biz ondan razıyız, Allah da razı olsun” ifadelerini kullandı.
Bağkonak köyünde 35 yıl boyunca aynı minberden seslenen Musa Turan, örnek yaşamı, samimiyeti ve gönüllere dokunan hizmet anlayışıyla köy halkının sevgisini kazanmaya devam ediyor.