Bornova’dan Barcelona’ya dijital dönüşüm hamlesi

Bornova’dan Barcelona’ya dijital dönüşüm hamlesi


Yaşam 18.11.2025 09:54:39 0
Bornova’dan Barcelona’ya dijital dönüşüm hamlesi

İzmir'de Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Barcelona’daki Akıllı Şehirler Fuarı’na katılarak sürdürülebilir enerji, karbon nötrlüğü ve dijital dönüşüm alanlarında yeni uygulamaları yerinde inceledi. Başkan Ekşi, Bornova’nın kendi enerjisini üreten ve karbon salımını sıfıra indiren bir kent olma hedefini vurguladı.

İZMİR (İGFA) - Bornova Belediyesi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme vizyonu doğrultusunda önemli bir uluslararası temas trafiğine imza attı.

Belediye Başkanı Ömer Eşki öncülüğündeki heyet, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Akıllı Şehirler Fuarı 2025 programına katılarak, akıllı şehir teknolojileri ve yenilikçi belediyecilik uygulamalarını yerinde inceledi.

AKILLI ŞEHİRLER FUARI’NDA BORNOVA VİZYONU

Başkan Ömer Eşki, fuarda yaptığı değerlendirmede Bornova’nın sürdürülebilirlik hedeflerini; “Temel hedefimiz; kendi enerjisini üreten, karbon salımını sıfıra indiren, hatta artıya geçen bir belediye olmaktır. Bornova’nın yeşil dönüşümünü hızlandırmak için tüm dünyadaki iyi örnekleri yerinde inceliyor, bu deneyimi kentimize kazandırıyoruz.” sözleriyle özetledi.

Heyet, fuarda yenilenebilir enerji teknolojilerinden geri dönüşüm sistemlerine, akıllı ulaşım çözümlerinden dijital belediyecilik uygulamalarına kadar birçok alanda yeni iş birliklerinin kapısını araladı.

Ziyaret programı kapsamında Bornova heyeti, Barcelona Türkiye Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek Başkonsolos Yardımcısı Ahmet Çelik ile bir araya geldi. Görüşmede Bornova’nın uluslararası ilişkilerde artan temposu, sürdürülebilirlik hedefleri ve gelecekteki ortak proje fırsatları konuşuldu.

Başkan Eşki, Bornova’yı sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da örnek gösterilen iklim dostu kentlerinden biri haline getirmeyi amaçladıklarını, bu nedenle uluslararası iş birliklerinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

YEŞİL, DİJİTAL VE KATILIMCI BİR BORNOVA İÇİN YENİ ADIMLAR

Barcelona programının, Bornova Belediyesi’nin iklim dostu ve dijitalleşen kent vizyonunu güçlendirecek stratejik ortaklıklara zemin hazırlaması bekleniyor.

Yenilenebilir enerji, karbon nötrlüğü ve akıllı şehir uygulamalarına yönelik çalışmalar, ziyaret sonrası yeni bir ivme kazanacak.

Antalya’da 10 çocuk yeni ailesine kavuştu Antalya’da Sevgi Evleri’nde kalan ve uyum süreçlerini tamamlayan 10 çocuk, düzenlenen programla koruyucu ailelerinin yanına yerleştirildi. Yıllardır çocuk sahibi olmayı bekleyen aileler ise yeni evlatlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Kepez’de Ramazan buluşması: Mahalle Halkı aynı sofrada Mesut Kocagöz, Duraliler ve Avni Tolunay Mahallesi sakinleriyle iftar sofrasında buluşarak Ramazan’ın bereketini vatandaşlarla paylaştı.
Bilal Özel: Üreticinin yükü hafifledi Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel: “Oluşacak maliyet avantajı gecikmeden iç piyasaya yansıtılmalı. Kararın gübre fiyatlarında yaklaşık %6,5 düşüş sağlaması bekleniyor.
Keçiborlu’da birlik ve bereket sofrasında buluşma Isparta Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, belediye iftar sofrasını ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi ve ekibine teşekkür etti.
Antalya Kaleiçi’nin 800 Yıllık Gizli Hazinesi Gün Yüzüne Çıktı Selçuklu dönemine ait 45 fetih kitabesi, sur ve ev duvarlarından gün yüzüne çıkarıldı. Kitabeler günümüz Türkçesine çevrilerek sergileniyor.