Burdur'da Ayasofya Müzesinin camii oluşu nedeniyle lokma dağıtıldı


Yaşam 11.07.2020 21:01:00 0
Burdur

BURDUR'da Ak Parti İl Başkanlığı, Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanın imzasıyla Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması kararı üzerine kent halkına lokma dağıttı.

Akparti İl Başkanı Volkan Mengi AKP İlçe Başkanı Hüseyin Okan İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık'ında katıldığı etkinlikte AKP İl Başkanı Volkan Mengi şu ifadeleri kullandı "1934 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı bir karar vardı. Caminin tekrar Ayasofya müzesi olarak kullanılmasıyla alakalı olarak Danıştay, dün oy birliğiyle o kararı red etti. 


Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle birlikte Ayasofya cami olarak Diyanet işleri başkanlığına devredildi. İnşallah 24 Temmuz'da ilk namaz kılınarak cami olarak açılıyor.

Yıllardır ülkemizdeki her bir ferdinin beklediği bir karardı. Türkiye'nin içinde verilecek her hangi bir kararın sadece Türk yargısı ve Türk milletinin vermesi gereken bir karar ve yargı olduğunu bütün dünyaya bu gün tekrar ispat edilmiştir. 


Uzun süredir hasretle, muhabbetle, heyecanla beklenen bir şeydi ki bu günde bunun heyecanını görüyoruz.

Biz de şehrimizde onun anısına, onun hatırasına, onun sevgisine, onun şerefine halkımızla kucaklaşıyoruz.


AKP İl teşkilatı olarak bu kararın üzerine  lokma, dağıtıyoruz. İstanbul'daki heyecanı şehrimizde yaşamak istedik ve bunu da başardık" dedi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Hüseyin Okan ve Ali Osman Erten dahil, ayakta duran insanlar, ağaç, çocuk, ayakkabılar ve açık hava

 
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, içecek ve açık hava
 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yemek yiyor, oturuyor, masa, çocuk, içecek ve yiyecek
 
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve yiyecek
 
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, açık hava
Burdur belediyesi’nin gevşekliği pes dedirtti Yağmur öncesi yapılması gereken temizlik, yağmur başladıktan sonra yapılınca Burdur Belediyesi’nin gevşekliği tepki topladı. Vatandaşlar, “Şiddetli yağış olsaydı şehri sel götürebilirdi” diyerek uyardı.
SDÜ ve ISUBÜ Öğrencilerine Özel Puan Kampanyası! Isparta Meydan AVM'den alışveriş yap, faturanı danışmaya götür, Meydan Card'a yükle puanlarını topla.
Isparta'da Drone ile trafik denetimi Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Eylül 2025 tarihinde Konya yolu, Eğirdir-Gelendost arasındaki virajlarda drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.
Serik Esnaf Odası’ndan vergi düzenlemesine erteleme talebi Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Umut Güzel, 30 büyükşehirde basit usul mükelleflerin 2026’dan itibaren gerçek usule geçirilmesini öngören düzenlemenin küçük esnafı zorlayacağını belirterek, kararın ertelenmesini istedi.
Isparta’dan TEKNOFEST’e 5 proje ile katılım Vali Abdullah Erin, 17-21 Eylül 2025 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST finalinde Isparta’yı 5 değerli proje ile temsil edecek öğrencilerle buluştu. Erin, gençlere başarılar diledi, öğretmen ve danışmanları tebrik ett