Burdur'da AFAD personeline yörük kültürü tanıtıldı

Burdur’da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli ve gönüllüleri, Yörük kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Burdur Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği (YÖRKAYDER), AFAD ekibini Yörük Kültür Evi'nde ağırlayarak


Kültür 24.02.2025 15:53:00 0
Burdur

Burdur’da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli ve gönüllüleri, Yörük kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Burdur Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği (YÖRKAYDER), AFAD ekibini Yörük Kültür Evi'nde ağırlayarak geleneksel Yörük yaşamına dair bilgilendirme yaptı.

Etkinlik kapsamında, kültür evinde sergilenen Yörük yaşam malzemeleri tanıtıldı ve dernek üyeleri tarafından Yörüklerin göçebe hayatı, gelenekleri ve el sanatları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Programa renk katan etkinliklerden biri de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kozağaç İki Telli Cura icracısı ve ses sanatçısı Sabri Özdemir’in seslendirdiği yöresel ezgiler oldu. Ayrıca halk oyunları gösterisi de izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

YÖRKAYDER Başkanı Alaettin Kalkan, kültürel mirasın yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, “Amacımız, Yörük kültürünü başta gençlerimiz olmak üzere halkımıza tanıtmak ve unutulmasını önlemek. Kültür Evimizde misafirlerimize Yörük yaşamına dair bilgiler sunuyoruz. Bu hafta AFAD personeli ve gönüllülerini ağırlamaktan mutluluk duyduk. Herkesi kültürümüzü yakından tanımaya davet ediyoruz” dedi.

Etkinlik sonunda AFAD personeli ve gönüllüleri, Yörük kültürüne dair kazandıkları bilgilerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, geleneksel yaşamı yerinde görmenin kendileri için değerli bir deneyim olduğunu ifade etti.

Bur Afad 3Bur Afad 2Bur Afad

Gözler Ankara’da: Asgari ücret için konuşulan rakam bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılı asgari ücretini belirlemek üzere kritik bir sürece girdi. Ekonomik tahminler yeni ücretin 27 bin ile 30 bin TL arasında olabileceğine işaret ediyor.
Rota: Anadolu Kök Boya Atlası SDÜ "Köklerin Boyası" projesi, 86 reçeteden oluşan envanter niteliğindeki Türkiye'nin ilk "Kök Boya" kitabı ve "Uluslararası Sempozyum"a önemli katkılar sağladı
Yürekli–Şengör’den Isparta’ya kültür sanat merkezi Tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binası, hayırsever Ayşegül Yürekli Şengör ve Mehmet Cem Şengör’ün katkılarıyla restore edilerek “Yürekli–Şengör Halı ve Gül Kültür Sanat Merkezi” olarak Isparta’nın kültür hayatına kazandırılacak.
Lale Topaç 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti İşe gitmek için yola çıkan 43 yaşındaki Lala Topaç, Serik’te yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı; 8 gündür süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Burdur'da İUP katılımcılarına iş arama eğitimi Burdur İŞKUR, İşgücü Uyum Programı kapsamında çalışan katılımcılara “İş Arama Becerileri” eğitimi verdi. Programla işsizlerin istihdama geçişi desteklenirken, katılımcılara günlük 1.083 TL cep harçlığı ödeniyor.