Burdur'da çocuk istismarıyla mücadelede önemli adım

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde, çocuk istismarıyla etkin mücadele kapsamında Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.


Gündem 12.03.2025 22:11:00 0
Burdur

2025 yılı planlamaları doğrultusunda düzenlenen toplantıya, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Burdur Baro Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi birçok önemli kurumun temsilcileri katılım sağladı.

482240130 1090144876489289 1275606136499342924 N

Toplantıda, cinsel saldırıya maruz kalan çocukların korunması, örselenmesinin asgariye indirilmesi ve ÇİM'in daha etkin hizmet verebilmesi için yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Mevlüt Yaman’ın başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve mağdur çocuklara yönelik destek mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi için yeni stratejiler masaya yatırıldı.

Tıp Fakültesi İçin Geri Sayım: Öğrenci Alımı Hedefi 2026–2027 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi için eğitim modeli, akademik kadro ve öğrenci alım takvimi netleşiyor.
Keçiborlu belediyesi’nden araç filosuna güç takviyesi Keçiborlu Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak amacıyla araç filosuna iki adet BMC kamyon ekledi. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, yeni araçlarla ilçeye daha hızlı ve etkin hizmet sunulacağını belirtti.
Kaş’ta Heyelan: Doğantaş–Dirgenler Yolu Ulaşıma Kapatıldı Kaş’ta Doğantaş–Dirgenler yolunda meydana gelen heyelan sonrası güzergâh araç trafiğine kapatıldı. Yetkililer, sürücülerin Doğantaş–Karadağ yolunu kullanmaları gerektiğini bildirdi.
Ramazan davulcuları göreve hazır Isparta’da bu Ramazan ayında 45 mahallede yaklaşık 70 davulcu görev yapacak. Isparta Belediyesi tarafından mahallelerde görev alacak davulculara yaka kartları dağıtıldı.
Isparta’da Eğitim ve Aile Odaklı İş Birliği Toplantısı Mehir Aile Platformu, Eğitim Destek Platformu İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Kurumlar arası iş birliği, Ramazan ayında gerçekleştirilecek eğitim ve aile odaklı projelerle güçlendirilecek.