Burdur’da obezite ile mücadele için 4. obezite okulu açıldı

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, obezite ile mücadele kapsamında “4. Obezite Okulu”nu açtı.


Sağlık 18.12.2024 23:33:00 0
Burdur’da obezite ile mücadele için 4. obezite okulu açıldı

Obezite, insan ömrünü kısaltması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle ciddi bir sağlık sorunu olarak kabul ediliyor. Modern yaşam tarzındaki değişikliklerin de etkisiyle obezite oranları hızla artarken, genetik faktörlerin de bu hastalığın oluşumunda önemli rol oynadığı düşünülüyor.

Obeziteyi Anlamadan Yargılamak Yanıltıcıdır
Obez bireylerin yalnızca fazla gıda tüketimi nedeniyle suçlanması, bu karmaşık hastalığın altında yatan gerçekleri göz ardı etmek anlamına geliyor. Uzmanlar, obeziteye yol açan mekanizmaların detaylarını anlamak için özellikle son yıllarda yağ hücresi ve kas hücresi gibi unsurlar üzerinde yoğunlaştılar.

470605215 1026719449498499 6912412151286186706 N

Yağ ve Kas Hücrelerinin Rolü
Son 15 yılda detaylı şekilde incelenen yağ hücresine dair önemli bulgular elde edildi. Ancak bu hücre ve obezite arasındaki ilişki henüz tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Benzer şekilde, kas hücrelerinin de obezite oluşumunda önemli bir role sahip olduğu tespit edildi. Bu alanda daha fazla araştırma yapılması gerektiği açıkça görülüyor.

Obezite ile Mücadelede Farkındalık ve Eğitim Şart
Obeziteyle mücadele, anne karnından başlayıp yaşamın sonuna kadar süren bir süreçtir. Bu nedenle toplumda farkındalığın artırılması, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi, fiziksel aktivitenin artırılması ve genel sağlıklı yaşam biçimlerinin teşvik edilmesi hem önleyici hem de tedavi edici bir yaklaşım olarak önem taşıyor.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı bu program, obeziteyle mücadelede örnek bir girişim olarak dikkat çekiyor.

471126565 1026719996165111 248447424559170303 N

Yurdabak‘tan kırsala konfor dokunuşu Isparta’nın Sütçüler ilçesinde Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçeyi daha konforlu ve yaşanabilir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Şerif Yılmaz Kamu Denetçiliği Görevine Resmen Başladı TBMM Karma Komisyonu tarafından Kamu Denetçiliği görevine seçilen Merkez Valisi Şerif Yılmaz, Sadettin Kalkan’dan görevi devralarak bugün itibarıyla resmen görevine başladı.
Kaş’ta ruhsatlar tehlikede Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Erman Günay, itfaiye denetimleri sonrası gerekli başvuruları yapmayan turizm işletmelerinin ruhsat iptali riskiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.
AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’den Beldibi’ne yol müjdesi AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Kemer Beldibi’nde 4,7 kilometrelik Atatürk Caddesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yenileneceğini açıkladı; çalışmaların turizm sezonuna yetiştirileceğini duyurdu.
Dr. Süleyman Basa: “Kıbrıslı gençler esaretin değil cesaretin çocuklarıdır” Ülke gençliğine uygulanan spor izolasyonlarını futbol üzerinden anlatan ve bu yönüyle bir ilk olma özelliği taşıyan “Ceza Sahası” belgeselinin gala gecesi, Lefkoşa’da gerçekleştirildi. Yapımcılığını Birinci Medya Kurumu Kurucu Baş