Burdur'da yüksek kiralar pes dedirtti

Burdur'da son dönemde artan kira fiyatları, vatandaşların geçim sıkıntısına ek bir yük haline gelmiş durumda.


Gündem 30.10.2024 01:02:00 0
Burdur

İlanlardan elde edilen bilgilere göre, şehirde 3+1 ve 4+1 gibi geniş dairelerin kira fiyatları 18.000 TL ile 28.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu durum, özellikle Bahçelievler, Çeşmedamı, ve Merkez Sanayi gibi bölgelerde yaşayanlar için ciddi bir ekonomik zorluk yaratmakta.

Özellikle merkeze yakın bölgelerdeki kira fiyatlarının yüksekliği dikkat çekerken, lüks olarak nitelendirilen dairelerde fiyatların 20.000 TL’den başlayıp 28.000 TL'ye kadar çıkması, konut arayan vatandaşlar için önemli bir sorun haline geldi. Vatandaşlar, artan kira fiyatları nedeniyle alternatif arayışlara yönelirken, Burdur’daki emlak piyasasında yaşanan bu pahalılık, şehirdeki yaşam maliyetini de doğrudan etkiliyor.

En düşük kira fiyatı ise 2500 TL olarak yansırken, bu kiralık yerlerin ise sadece öğrenciler için ya oda ya da apart fiyatı olduğu gözlemleniyor. Üniversite kenti olan Burdur'da hem öğrencilerin barınma hem de 'emekli şehri' olarak anılan Burdur'un sakinlerinin, yerlilerinin ya da memurlarının barınma sorunu ekonomik dalgalanmalarla birlikte her geçen gün dah çok sıkıntıya girecek gibi görünüyor.

Antalya’da sanat ve teknolojinin dev buluşması Antalya Gökkuşağı Koleji ile İstanbul Gelişim Üniversitesi, Ruin Adalia’nın tarihi atmosferinde düzenlenen “Kültür, Sanat ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu”nda dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliği odağına alan dev bir organizasyona imza attı. Üreten nesil
Isparta belediyesinin mülkünü harabeye çevirdiler Isparta Belediyesi’nin Emre Mahallesi Öküzbattı Mesireliği’nde bulunan restoran ve kafesinde, 5 yıldır süregelen kiracı krizi şoke eden bir sonla noktalandı.
Salda’da yüzler güldü: Su seviyesi artıyor Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Salda Gölü’nde su seviyesi son bir ayda 14 santimetre yükseldi. Yağışların etkisiyle gerçekleşen bu artış, kuraklık tehdidi altındaki göle tam 6 milyon ton can suyu oldu.
Meteoroloji’den çığ ve don uyarısı Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları hafta sonu itibarıyla batı kesimlerde artışa geçerken, doğu bölgelerinde soğuk hava etkisini sürdürecek.
TÜBİTAK destekli projeyle keçi kanında sülük yetiştiriciliğinde zirve ISUBÜ’nün TÜBİTAK destekli araştırmasında, tıbbi sülük yetiştiriciliğinde doğal keçi kanının diğer kan türlerine göre en yüksek büyümeyi sağladığı bilimsel olarak kanıtlandı. Bulgular, Teke Yöresi için stratejik ve ekonomik...