Bursa Gürsu’da 5 yılda 4 bin vatandaş iş sahibi oldu

Bursa Gürsu’da 5 yılda 4 bin vatandaş iş sahibi oldu


Yaşam 11.12.2024 17:32:07 0
Bursa Gürsu’da 5 yılda 4 bin vatandaş iş sahibi oldu

Bursa’nın İŞKUR’a bağlı ilk özel istihdam bürosu Kollektif Kariyer Merkezi’ni beş yıl önce ilçeye kazandıran Gürsu Belediyesi, 5 yılda 4 bine yakın vatandaşın iş bulmasına aracılık etti. Belediyenin istihdam buluşmalarına başvuran her 4 kişiden 1’i iş sahibi oldu. Gürsu Belediyesi, 100. İstihdam Buluşması’na özel düzenlediği fuarda yoğun ilgi ile karşılandı.

BURSA (İGFA) - Bursa Gürsu Belediyesi, 5 yılda 4 bine yakın vatandaşın iş bulmasına aracılık etti ve 5 bine yakın gencin kariyer haritalarına yön verdi. 7 bin vatandaş Kollektif Kariyer Merkezi’ne gelerek iş arama süreçlerinde Gürsu Belediyesi’nden hizmet aldı. Gürsu Belediyesi 100. Buluşma’yı; Karsan, Referans Holding, İsko ve Akbaşlar Holding markaları ile beraber bir fuara dönüştürerek yüzlerce vatandaşa ulaştı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık konu ile ilgili, “Gürsu Belediyesi artık sosyal dönüşümü sağlayan, kadınları iş hayatına katan, gençlere yön veren bir belediye olmuştur. Sosyal belediyeciliği tam anlamı ile uygulayabilen bu projelerimizle en önemli adımı atıyoruz. İnsanlarımızı cesaretlendiriyoruz. Durmadan, yorulmadan, emek vererek düzenlediğimiz bu istihdam buluşmamız, kentin doğusundaki bu belediyeden dalga dalga önce Bursa’ya sonra da tüm Türkiye’ye yayıldı. Rol model olduk. Projemiz artık diğer belediyelerin de yakın markajında. Bugün ise özellikle kadınlar için iş fırsatları sağlayan firmaları istihdam buluşmamızda ağırladık. Amacımız sosyal faydayı önceleyen yepyeni projeler ile iş arayanlarla iş verenleri buluşturmak” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığı açıklamasında bulundu. Açıklamalara göre, yeni serotip SAT1’e karşı yaklaşık 6 milyon doz aşı sevk edildi. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz daha üretilecek. Hayvan sağlığı hizmetlerinde aksam
Alanya doğu çevreyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Alanya trafiğini rahatlatacak 15 kilometrelik Doğu Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, kritik noktalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Isparta32spor’dan 3 yeni transfer! Transfer atağını sürdüren Isparta32spor, Fatih Aktay, Kaan Yüksel ve Hasan Kaya’yı renklerine bağladı. Yeni transferler, Davraz kampında takımla çalışmalara başladı.
Isparta atlı spor kulübünden büyük başarı Isparta Atlı Spor Kulübü Başkanı Ümit Yeter ve kulüp üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti. Gebze’de düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında dereceye gir
Gülistan kapalı pazaryeri çalışmaları hızla devam ediyor Isparta Belediyesi, Gülistan Mahallesi’ne kapalı pazar alanı ve meydan yapımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayında temeli atılan, 100 pazarcı esnafının rahatça yerleşebileceği şekilde tasarlanan ve vatandaşların konfor