Bursa Gürsu’da 5 yılda 4 bin vatandaş iş sahibi oldu

Bursa Gürsu’da 5 yılda 4 bin vatandaş iş sahibi oldu


Yaşam 11.12.2024 17:32:07 0
Bursa Gürsu’da 5 yılda 4 bin vatandaş iş sahibi oldu

Bursa’nın İŞKUR’a bağlı ilk özel istihdam bürosu Kollektif Kariyer Merkezi’ni beş yıl önce ilçeye kazandıran Gürsu Belediyesi, 5 yılda 4 bine yakın vatandaşın iş bulmasına aracılık etti. Belediyenin istihdam buluşmalarına başvuran her 4 kişiden 1’i iş sahibi oldu. Gürsu Belediyesi, 100. İstihdam Buluşması’na özel düzenlediği fuarda yoğun ilgi ile karşılandı.

BURSA (İGFA) - Bursa Gürsu Belediyesi, 5 yılda 4 bine yakın vatandaşın iş bulmasına aracılık etti ve 5 bine yakın gencin kariyer haritalarına yön verdi. 7 bin vatandaş Kollektif Kariyer Merkezi’ne gelerek iş arama süreçlerinde Gürsu Belediyesi’nden hizmet aldı. Gürsu Belediyesi 100. Buluşma’yı; Karsan, Referans Holding, İsko ve Akbaşlar Holding markaları ile beraber bir fuara dönüştürerek yüzlerce vatandaşa ulaştı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık konu ile ilgili, “Gürsu Belediyesi artık sosyal dönüşümü sağlayan, kadınları iş hayatına katan, gençlere yön veren bir belediye olmuştur. Sosyal belediyeciliği tam anlamı ile uygulayabilen bu projelerimizle en önemli adımı atıyoruz. İnsanlarımızı cesaretlendiriyoruz. Durmadan, yorulmadan, emek vererek düzenlediğimiz bu istihdam buluşmamız, kentin doğusundaki bu belediyeden dalga dalga önce Bursa’ya sonra da tüm Türkiye’ye yayıldı. Rol model olduk. Projemiz artık diğer belediyelerin de yakın markajında. Bugün ise özellikle kadınlar için iş fırsatları sağlayan firmaları istihdam buluşmamızda ağırladık. Amacımız sosyal faydayı önceleyen yepyeni projeler ile iş arayanlarla iş verenleri buluşturmak” dedi.

Isparta Valisi Abdullah Erin’den gönüllere dokunan ziyaretler Isparta Valisi Abdullah Erin, bürokratlarla birlikte hasta, bakıma muhtaç, şehit aileleri ve yaşlıları evlerinde ziyaret ederek devletin şefkatli yüzünü sahaya yansıtıyor.
'Emekli maaşı'nı almak için dilekçe yazan Muhittin Böcek'e ret Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ünvanı elinden alınan tutuklu Muhittin Böcek'in dairelerine, araçlarına, nakit parasına, başkanlık maaşına, huzur hakkı ödemelerine ve emekli maaşına soruşturma kapsamında el konuldu.
Isparta Emniyeti’nden Bir Haftalık Bilanço Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 25-31 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bir haftalık sıkı takip sonucunda 46 aranan şahıs adalete teslim edildi.
Antalya’daki otobüs faciasında can kaybı 10’a çıktı Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde sis ve kaygan yolun neden olduğu otobüs kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 10 oldu. Hayatını kaybedenler arasında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sudem Çakmak da bulunuyor.
Isparta Müftülüğü’nden Berat Kandili’ne özel program Isparta Müftülüğü, Berat Kandili dolayısıyla 2 Şubat Pazartesi günü Peygamber (Kavaklı) Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, sohbet ve duaların yer alacağı özel bir program düzenliyor.