Bursa İnegöllü vatandaşlar tarihi yerinde keşfetti

Bursa İnegöllü vatandaşlar tarihi yerinde keşfetti


Yaşam 31.08.2025 18:33:28 0
Bursa İnegöllü vatandaşlar tarihi yerinde keşfetti

Bursa İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği Zaferden Kurtuluşa etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Tarihin İzinde Kültür Gezisi” ile vatandaşlar şehrin tarihi alanlarını ziyaret etme fırsatı buldu.

BURSA (İGFA) - Bursa İnegöl Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramından başlayarak 6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunu da kapsayan hafta boyunca 9 günlük “Zaferden Kurtuluşa” etkinlikleri düzenliyor. Kültür ve sanat etkinlikler ile sportif etkinliklerin yer aldığı programlar kapsamında bugün “Tarihin İzinde Kültür Gezisi” gerçekleştirildi. İnegöllü vatandaşlar, şehrin tarihi alanlarını rehber eşliğinde gezme imkanı buldu.

Daha önce duyuruları yapılarak kayıt alınan gezi programı bu sabah Turgutalp kırsal mahallesinde bulunan Turgut Alp Türbesi ziyaretiyle başladı. İnegöl Belediyesi Kent Müzesinde görevli tarihçiler rehberliğinde yapılan gezide İnegöl’ü fetheden komutan Turgut Alp’in hayatı tüm detaylarıyla anlatıldı. Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar dualarla atalarını yad etmeyi de ihmal etmedi.

Gezinin ikinci durağı ise Şehitler Mahallesi oldu. Zafere uzanan esaret dolu yıllarda yaşanan kanlı katliamlarla bilinen ve kahramanlıklarıyla tarihe damga vuran Şehitler Köyünün hikayesini yerinde dinleyip şehitliği ziyaret eden vatandaşlar, duygularına hakim olamadı. Daha sonra Halhalca Mahallesindeki İstiklal Şehitliği ziyaret edildi. İşgal yıllarında en kanlı çatışmaların yaşandığı bölge olarak bilinen Halhalca’da şehitlik ziyaret edilerek verilen mücadeleler anlatıldı. Vatandaşlar son olarak İnegöl merkezde Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Gezi programı burada son buldu.

Isparta Belediyesi’nden yaban hayvanlarına kış desteği Isparta Belediyesi, soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için halk pazarlarında ayrıştırılan atık gıdaları ormanlık alanlara bırakarak beslenmelerine destek oluyor.
SDÜ listede yok, ISUBÜ son sırada: TÜBİTAK 1001 sonuçları Isparta için alarm veriyor TÜBİTAK 1001 kapsamında açıklanan 2025 “En Başarılı İlk 50 Üniversite” listesinde SDÜ’nün yer almaması, ISUBÜ’nün ise son sıradan girebilmesi, Isparta’nın bilimsel ve akademik geleceği adına ciddi endişe yarattı.
Halıcı: Isparta’da Su Krizi Derinleşiyor CHP’li Hikmet Yalım Halıcı, temiz içme suyu sorununun çözülmemesini “yönetim zafiyeti” olarak nitelendirerek iktidarı TBMM’de sert sözlerle eleştirdi.
Tayvan ile akademik iş birliğinde stratejik adım Tayvanlı akademisyen Prof. Dr. Chi-Chang Chang’ın üniversitemizi ziyaretiyle, nörobilim ve karar verme bilimleri başta olmak üzere birçok alanda ortak projelerin önünü açan MoU imzalandı, Türkiye-Tayvan akademik iş birliği güçlend
İletişim Başkanı Duran: Dijital platformlara yönelik düzenlemeler dünya genelinde yaygınlaşıyor İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medyaya ilişkin yaş doğrulama, ebeveyn onayı ve içerik denetimi gibi uygulamaların birçok ülkede hayata geçirildiğini belirtti.