Bursa Osmangazi'de engelli bireyler yarınlara güvenle hazırlanıyor

Bursa Osmangazi'de engelli bireyler yarınlara güvenle hazırlanıyor


Gündem 18.11.2025 09:24:28 0
Bursa Osmangazi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, hayata geçirdiği nitelikli kurslar sayesinde engelli bireylerin 2026 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, engelli bireylerin istihdama katılımını artırmak ve iş hayatında daha güçlü bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla Osmangazi Kent Konseyi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi iş birliğiyle ücretsiz E-KPSS kurslarını hizmete sunuyor.

Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bu eğitimler, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri 16.30–22.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Coğrafya, tarih, matematik, Türkçe ve Anayasa gibi pek çok derste uzman eğitmenler eşliğinde sınava hazırlanan kursiyerler, geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor.

“YÜZDE 40 ORANINDA ENGELLİLİK RAPORUNA SAHİP HERKES BAŞVURABİLİR”

8 Eylül itibarıyla kurs çalışmalarına başladıklarını ve 8 ay boyunca engelli bireylerin eğitim göreceklerini belirten Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca, lise, ön lisans ve lisans olmak üzere 3 ayrı sınıfta özel gereksinimli bireylere ücretsiz olarak hizmet verildiğini kaydetti. Kurslara dair bilgilendirmelerde bulunan Başkan Koca, “Lise sınıfımızda 35 öğrenci, ön lisans ve lisans sınıfımızda da 15 öğrencimiz var. Yüzde 40 oranında engellilik raporuna sahip olan herkes bizlere başvurabilir. Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak, Osmangazi ilçemizde engelli bireylerin hayatın her alanında aktif olabilmeleri için gerekli istihdam, üretim, kültürel ve sporsal faaliyetler gibi unsurlarda çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Eğitim veren Türkçe öğretmeni Mustafa Dumanlı ise, “Burada arkadaşlarımızla hem E-KPSS hazırlığı yapıyoruz hem de onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Konular hakkında bilgiler veriyor, test çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerimiz son derece verimli geçiyor. Katlımlar çok iyi. Bizlere bu imkanı sağladığı için Osmangazi Belediyesi’ne ve Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Süper Lig’de 27. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamayla, Süper Lig’in 27. haftasında görev yapacak hakemler duyuruldu.
Karabulut ilçe iftarlarının son durağında teşvikleri gündeme taşıdı İş insanı Yunus Karabulut’un ilçelerde düzenlediği iftar programlarının sonuncusu Atabey’de gerçekleştirildi.
Tarım müdürlüğünden Ramazan’da esnafa keyfe keder 50 Bin tl ceza tepkisi Isparta’da bir iş yerine yapılan denetimde, ürünlerde herhangi bir sorun bulunamamasına rağmen camdaki reklam broşürü gerekçe gösterilerek kesilen 50 bin TL’lik ceza esnafın tepkisini çekti.
Savcı Katırcı’ya HSK incelemesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iftar programına katılarak tutuklu eski başkan Muhittin Böcek için yapılan duaya eşlik ettiği görüntülerle gündeme gelen Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Katırcı hakkında Hakimler ve
Duruşmadan Mangala: CHP’li Yöneticilerden Tepki Çeken Görüntüler Muhittin Böcek’in rüşvet ve yolsuzluk davasının ilk duruşmasına destek vermek için Antalya’ya gelen CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ve beraberindeki yöneticiler, duruşma devam ederken adliyeden ayrılıp Konyaaltı’nda mangal keyfi