Bursa'da Mudanya Kaymakamlığı yangın riskine karşı uyardı

Bursa'da Mudanya Kaymakamlığı yangın riskine karşı uyardı


Gündem 6.07.2025 16:07:33 0
Bursa

Bursa'da Mudanya Kaymakamlığı, orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yayımladı.

BURSA (İGFA) - Yangınların büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Mudanya Kaymakamlığı, yazılı açıklamasında, başlıca yangın nedenlerini ve vatandaşların alması gereken önlemleri sıraladı.

Kaymakamlık, orman yangınlarının en sık görülen nedenlerini anız yakılması, piknik ve mangal ateşi, sigara izmaritleri, cam şişe ve atıklar ile elektrik hatları olarak belirtirken, önlemler konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Yangınları önlemenin sadece kamu kurumlarının değil, tüm vatandaşların sorumluluğu olduğunu vurgulayan Mudanya Kaymakamlığı, ormanlık alanlarda ateş yakmaktan kaçınılması, tarlalarda anız yakılmaması ve sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması konusundaki hassasiyete dikkati çekti.

"BİR KIVILCIM HER ŞEYİ YOK EDEBİLİR"

Bir kıvılcımın binlerce hektar ormanı, yüzlerce canlıyı, belki de bir ömrü yok edebileceğini ifade eden Kaymakamlık, konuyla ilgili farkındalık paylaşımında, "Doğamızı koruyalım, geleceğimize sahip çıkalım" mesajı verdi.

Açıklamada, toplumsal bilinç ve sorumluluk noktasında çevrede yangın veya duman fark edilmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması istendi.

Antalya’da Esnaf Operasyonu: 120’den Fazla Gözaltı Antalya’da, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen esnaf operasyonunda aralarında kooperatif ve oda yöneticilerinin de bulunduğu 121 kişi gözaltına alındı.
Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı