BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’ten vergi denetimlerine sert tepki

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: “Kamu Kurumlarındaki İşleyişin Sürekliliği Denetimler İle Esnaf Ve Sanayiciyi Bezdirmekle Değil, Onların Yanında Olduğunu Hissettirmekle Olur” şeklinde değ


Gündem 29.12.2025 20:49:00 0
BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’ten vergi denetimlerine sert tepki

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: “Kamu Kurumlarındaki İşleyişin Sürekliliği Denetimler İle Esnaf Ve Sanayiciyi Bezdirmekle Değil, Onların Yanında Olduğunu Hissettirmekle Olur” şeklinde değerlendirmede bulundu.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, son dönemde gündemde olan vergi denetimleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Kamu kurumlarının işleyişinin denetimlerle esnaf ve sanayiciyi bezdirmekle değil, onların yanında olduğunu hissettirmekle gerçekleşeceğini belirten Başkan Yusuf KEYİK, ekonomik değişkenlikler ve uygulanan tedbirlere de değindi.

Başkan Yusuf KEYİK yaptığı değerlendirmede: “Uzunca bir süredir gerek ülkemiz ve gerekse Dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların ekonomimizi ciddi manada etkilediğinin farkındayız.

Hükümetimizin uyguladığı sıkı para politikası finansa erişimi zorlaştırmış, birçok işletme sermaye yetersizliğinden kaynaklanan finans darboğazı altında can çekişir hale gelmiştir.

Elde edilen kar; ödenen faize yetmemektedir.

Esnaf ve sanayici; yaşanan ekonomik durgunluk sebebi ile ‘işçi çıkarmayalım, işyeri kiramızı, çekimizi, senedimizi, vergimizi düzenli ödeyelim ki Devlet var olsun, Devlet var olunca biz de var oluruz’ mantığı ile harekete ederken Vergi Denetmenlerimizin sanki ‘bir suçlu yakaladık’ edası ile işletmeleri denetlemeleri, esnafı bunaltmış, ticaretten soğutur hale getirmiştir” şeklinde konuştu.

“VERGİ DENETMENLERİ YOL GÖSTERİCİ OLMALIDIR”

Vergi deneticilerinin yol gösterici özellikte olması gerektiğini vurgulayan Başkan Yusuf KEYİK: “Her işletmenin kendine özgü eksiklikleri olabilir. İşyeri açılışında Vergi Kurumlarımız, müteşebbislere vergi mevzuatı ile ilgili oryantasyon vermeden vergi tescilini yapmaktadır.

Vergi denetmenlerinin öncelikli görevi: eksiklikleri tespit etmek, önce söz ile ikaz etmek ve vergi mükelleflerine yol gösterici kılavuzluk görevini yapmaları gerekmektedir. Hele hele bu süreçte bu metoda öncesinden daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır.

Ülkemizi ve Dünyayı etkileyen ekonomik durgunlukta; yaşadığımız bu süreçte işletmelerin ayakta kaldığına, çeklerini, senetlerini ödediğine, vergi verdiğine, istihdam oluşturduğuna şükredilmesi gerekmektedir.

Esnaf ve sanayicinin sürekliliğinin sağlanması; kendisi için, Devlet için, Denetlemeye gelen Memur için de ne kadar önemli olduğunun farkında olunması gerekmektedir.

Biraz empati… Biraz daha Hoşgörü bekliyoruz” dedi.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’ten vergi denetimlerine sert tepki Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: “Kamu Kurumlarındaki İşleyişin Sürekliliği Denetimler İle Esnaf Ve Sanayiciyi Bezdirmekle Değil, Onların Yanında Olduğunu Hissettirmekle Olur” şeklinde değ
ATM’den para çekenler dikkat: Limitler değişiyor yeni dönem başlıyor Bankalar, ATM’nin konumuna göre para çekme ve yatırma limitlerini yeniden belirliyor; 1 Ocak 2026’dan itibaren şube içi ve bitişiğindeki ATM’lerde günlük ücretsiz işlem limiti 50 bin TL’nin üzerine çıkarılacak.
Zirai Don Uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Aralık 2025 SALI günü hava durumu tahminlerini açıkladı
Isparta polisi narkotik tacirlerine göz açtırmadı Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasaklı madde ile mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
Kıskançlık cinayeti davasında tahliye talebine ret Antalya’da kıskançlık nedeniyle eşini tabancayla öldürmekle suçlanan Abdullah Poyraz’ın üçüncü duruşmasında, sanığın avukat değişikliği ve tahliye talebi reddedildi; mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi.