Gündem

Gündem Haberleri

CAMİİ VAR İMAM YOK


Gündem 8.07.2020 18:27:00 0
CAMİİ VAR İMAM YOK

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı 2 büyük ve merkezi köy olan Güneyyaka ve Serinyaka Mahalleleri Camiilerinde uzun zamandır görevli imam bulunmadığını öğrenen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, "Neden imam atanmıyor? Diyanet'in 8 Bakanlıktan büyük olan bütçesi mi yetmedi?" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Gündoğmuş ilçesinde köylere ve yaylalara yaptığı ziyaretlerde yerel halkla biraraya gelerek toplantılar gerçekleştirdi, sorunları dinledi. Gündoğmuş'un Güneyyaka ve Serinyaka Mahalle Camiilerinde halkın yoğun talebine rağmen uzun zamandır imam bulunmadığını öğrenen Başkan Nusret Bayar, konuyla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, "Gündoğmuş İlçemizde yaptığımız ziyaretlerde, vatandaşların sıkıntıları arasında en çok dikkat çeken husus, merkezi konumdaki iki mahalle camiinin imamının bulunmaması oldu. Gündoğmuş’un en büyük ve merkezi mahallelerinden Güneyyaka Mahallesi Camii’nde 2015 senesinden beri, nüfusu kalabalık bir diğer mahalle olan Serinyaka Mahallesi Camii’nde ise Şubat 2020’den beri görevli imam bulunmamaktadır. Buradaki halkın ısrarlı talebine rağmen imam atanmamasının gerekçesi nedir? Vatandaşın omuzuna üst üste bindirilen vergilerle birlikte her geçen sene katlanarak artan, 8 Bakanlığın bütçesinden daha büyük olan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi; milyon liraları aşan lüks makam araçları için yeterlidir de, iki camiye imam atamak için yeterli değil midir? Antalya’nın Toroslarında bulunan bu mahallelerimizdeki talebi görmezden gelenlerin, sırf gündem yaratmak adına Ayasofya’nın ibadete açılması konusundaki tavrı ne kadar samimidir? Gündoğmuş İlçemizdeki Güneyyaka ve Serinyaka Mahallelerimizde halkın talep ettiği imam atamaları için Antalya Valisi Sayın Ersin Yazıcı ve Antalya İl Müftüsü Osman Artan’ı göreve davet ediyorum. Konunun takipçisi olacağımızın hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini isteriz" ifadelerine yer verdi.

Kayseri Talas'ta sevimli ve güvenli okul geçitleri Kayseri Talas'ta sevimli ve güvenli okul geçitleri
Üniversitelilere 'Manisa'ya hoşgeldin' keşfi Üniversitelilere 'Manisa'ya hoşgeldin' keşfi
Altın Lale Vakfı, Hollanda’da Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak! Altın Lale Vakfı, Hollanda’da Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak!
U.S. Polo Assn., 2025 Engel & Völkers Berlin Maifeld Polo Kupası'nın 2025 resmi giyim sponsoru oldu U.S. Polo Assn., 2025 Engel & Völkers Berlin Maifeld Polo Kupası'nın 2025 resmi giyim sponsoru oldu
CGTN: II. Dünya Savaşı’nda biyolojik savaş faaliyetleri yürüten kötü şöhretli Japon Birliği'ni konu alan filmin prömiyeri 18 Eylül'de CGTN: II. Dünya Savaşı’nda biyolojik savaş faaliyetleri yürüten kötü şöhretli Japon Birliği'ni konu alan filmin prömiyeri 18 Eylül'de