Çevre ve Şehircilik: “Salda Gölü hep güzel kalacak”


Gündem 30.05.2021 03:30:00 0
Çevre ve Şehircilik: “Salda Gölü hep güzel kalacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

BURDUR (İGFA) - Burdurun Yeşilova ilçesine bağlı Salda Gölündeki renk değişikliğinin göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklandığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Salda Gölünün kıyısındaki bir bölgede oluşan sarımtırak görüntüye ilişkin açıklama yaptı. Gölün bugünkü ve iki yıl önceki fotoğraflarına yer verilen paylaşımda, "Salda Gölü kıyısında oluşan renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır. Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir. Mevsimsel olan görüntü her yıl dönemsel olarak gerçekleşmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"Salda hep güzel kalacak" vurgusu yapılan açıklamada, söz konusu renk değişikliğinin koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddialarının tamamen asılsız olduğunu altı çizildi.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1398740411842244608

Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: Artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatları için çok kritik bir karara imza attı. Buna göre VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlattı. Karar Resmi Gaz
Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Dolar kurundaki stabil durum devam ederse, pazartesi gece yarısı itibarıyla benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacak. İndirim sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeni fiyatlar belirlendi.
ISPARTA'DA GÜLCÜLER 12 BİN TON REKOLTE BEKLİYOR Hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ile 10 gün öne alınan gül hasadı başladı. Bu yıl 12 bin ton rekolte bekleniyor.
Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti