CHP Edirne İl Başkanı Taybıllı’dan çiftçi krizi uyarısı

CHP Edirne İl Başkanı Taybıllı’dan çiftçi krizi uyarısı


Gündem 30.07.2025 11:31:21 0
CHP Edirne İl Başkanı Taybıllı’dan çiftçi krizi uyarısı

CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, köy ziyaretleri sonrası mısır üreticilerinin yaşadığı krize dikkat çekerek, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi; üreticinin yanında olduklarını vurguladı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, köy ziyaretlerinin ardından çiftçilerin karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekti.

Başkan Taybıllı, “Tarlasını süren, gecesini gündüzüne katarak üretim yapan çiftçimiz, yıllardır süren adaletsiz tarım politikalarının yükü altında eziliyor,” diyerek hükümet politikalarını eleştirdi.

MISIR ÜRETİCİLERİNİN KRİZİ

Özellikle mısır üreticilerinin derin bir kriz yaşadığını belirten Taybıllı, son üç yılda mısır fiyatlarının sabit kalmasının üreticiyi üretimden uzaklaştırdığını ifade ederek, “Mazot, gübre, ilaç ve işçilik maliyetleri katlanırken, ürün fiyatları yerinde sayıyor. Çiftçimiz zararına üretim yapıyor” dedi.

Üreticilerin en az 15 TL fiyat beklentisinin emeğin karşılığı olduğunu, ancak iktidarın bu talebi görmezden geldiğini vurguladı.

Tarım sektöründeki çöküşün sadece çiftçiyi değil, tüm toplumu etkilediğini belirten Taybıllı, “Tarım bitiyor, köylü toprağından koparılıyor. Bu hepimizin meselesi. Gıda güvenliği ve yerli üretim tehlike altında; her lokmanın ardında çiftçinin alın teri var” diye konuştu.

CHP’nin üreticilerin haklarını savunmaya devam edeceğini ifade eden Taybıllı, “Çiftçimizin hakkını savunmak, emeğinin karşılığını alması için mücadele etmek boynumuzun borcudur. Toprak bizimdir, üretim bizimdir, gelecek bizimdir. Bu geleceği birlikte kuracağız” dedi.

İl il Ramazan Bayramı namaz saatleri belli oldu Ramazan Bayramı'nın 20 Mart Cuma günü kutlanacak olması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı, iller için bayram namazı saatlerini açıkladı.
Ramazanın son iftarı Çanakkale'de yapılacak Müslümanlar için önem taşıyan üç aylardan ramazanın son iftarı Çanakkale’de gerçekleştirilecek.
Bakan Gürlek: Hesap veremeyeceğim bir şey yok Adalet Bakanı Akın Gürlek, Özgür Özel’in kendisi hakkında sunduğu tapu belgelerinin tamamının gerçek dışı ve sahte olduğunu belirterek, “Benim veremeyeceğim hesabım yok. Hakimlik ve savcılıkta düzenli olarak mal bildiriminde bulunuyorum” dedi.
Bayram tatiline çıkacaklar dikkat: Tüm yurtta yağışlı hava etkili olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, Ramazan Bayramı tatili boyunca Türkiye genelinde yağışlı sistemler etkisini gösterecek. Arefe günü ise özellikle Marmara ve Ege bölgeleri için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.
Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK Trendyol Süper Lig’in 27. hafta açılış maçı İstanbul’da oynanacak.