CHP’Lİ GÖKER’DEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPAN ÖĞRETMENLERE DESTEK

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Mevcut hükümetin getirmiş olduğu sınav sistemiyle aynı işi yapan öğretmenler arasında maaş farkı oluşacağı ve çalışma barışını bozacağı aşikarken bunda diretmek eğitim ve iş barışını bozmaya yönelik bir adım” dedi.


Siyaset 3.11.2022 01:14:00 0
CHP’Lİ GÖKER’DEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPAN ÖĞRETMENLERE DESTEK

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla iş bırakma eylemi gerçekleştiren Eğitim İş Burdur Şubesi’ni ziyaret etti.

Öğretmenlerin eylemlerini desteklediğini belirterek açıklama yapan Milletvekili Göker şunları söyledi;

“Öğretmenlerimiz sosyal haklarındaki gerileme dolayısıyla iş bırakma eylemindeler. Bu eylemi gönülden ve yürekten destekliyorum. Zira mevcut hükümetin getirmiş olduğu sınav sistemiyle aynı işi yapan öğretmenler arasında maaş farkı oluşacağı ve çalışma barışını bozacağı aşikarken bunda diretmek eğitim ve iş barışını bozmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriyorlar. Bu yasa tasarısının, bu sınavın geri çekilmesini istiyorlar. Ayrıca günümüz ekonomik şartları içerisinde aldıkları maaşların hepimiz farkındayız. Bununla öğrenciye eğitim değil kendi ailelerini nasıl geçindireceklerinin derdine düşmüş vaziyetteler. Bu konuda da çözüm önerilerini ve taleplerini dile getirebilmek için seslerine ses olmak adına biz de buradayız.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ÖZEL OKULLARIN HEGOMANYASI ALTINA GİRMİŞ VE BASKI ALTINDA”

Bir diğer konu ise sözleşmeli öğretmenler; tamamen özel okulların hegemonyası altına girmiş ve baskı altında çok çok düşük ücretlerle çalıştırılan öğretmenlerimize bir an önce kadro verilmesi ve bu öğretmenlerimizin de bu sömürü düzeninden kurtulmasını istiyorlar. Ki talepleri ekonomik değil sosyal anlamda eşitlik ve yapabildikleri mesleği tamamen öğrenciler için yapmak adına bu mücadeleyi veriyorlar. Vermiş oldukları mücadeleyi kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”


Sakaryalı hentbolcuar play-offlara galibiyetle başladı Sakaryalı hentbolcuar play-offlara galibiyetle başladı
Bursa Unesco Derneği'nden SOKÜM için ulusal yarışma Bursa Unesco Derneği'nden SOKÜM için ulusal yarışma
23 ilde 109 'Sibergöz'altı! 23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
Damar tıkanıklığı tedavisinde yeni nesil yöntemler! Damar tıkanıklığı tedavisinde yeni nesil yöntemler!