CHP’li Halıcı Isparta’daki okul ihtiyaçlarını gündeme getirdi eğitimden tasarruf olmaz

CHP’li Halıcı Isparta’daki okul ihtiyaçlarını gündeme getirdi eğitimden tasarruf olmaz


Siyaset 10.06.2024 23:56:00 0
CHP’li Halıcı Isparta’daki okul ihtiyaçlarını gündeme getirdi eğitimden tasarruf olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Isparta’daki okul ihtiyaçlarına dikkat çekerek, “Her şeyden tasarruf edebiliriz ama okullardan ve eğitimden asla! Çünkü eğitimde feda edebileceğimiz tek bir kişi bile yoktur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e verdiği soru önergesine yanıt alamadığını belirterek, sorusunu bir kez de Meclis kürsüsünden yöneltti.

Isparta’da dersliklerin yetersiz olduğunu ifade eden Halıcı, “Isparta Merkez Çünür mahallesinde Şehit Ömer Sarı Ortaokulunda 900’den fazla öğrenci var. Çünür TOKİ İlkokulunda ise bine yakın öğrenci bulunuyor. Bu okullarda sınıflar 40’ar kişiden oluşuyor ve derslikler yetersiz” diye konuştu

FEDA EDEBİLECEĞİMİZ TEK BİR KİŞİ BİLE YOK

Çünür mahallesinde bin 2 konutluk inşaatın bitmesi ile derslik sayısına olan ihtiyacın artacağına işaret eden Halıcı, şöyle devam etti: “Bu evlere vatandaşlarımız yerleştiği zaman zaten yetersiz olan okullarda büyük bir sıkıntı yaşanacağı ortada. Buradan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyorum: Isparta Çünür mahallesine çok acil bir şekilde ilköğretim okulu ve lise yapılması gerekiyor. Sayın Bakana iki ay önce bu konuyla ilgili önerge verdim ama hâlâ tek satır yanıt vermedi. Her şeyden tasarruf edebiliriz ama okullardan ve eğitimden asla diyorum çünkü eğitimde feda edebileceğimiz tek bir kişi bile yoktur.”

Karabulut ilçe iftarlarının son durağında teşvikleri gündeme taşıdı İş insanı Yunus Karabulut’un ilçelerde düzenlediği iftar programlarının sonuncusu Atabey’de gerçekleştirildi.
Tarım müdürlüğünden Ramazan’da esnafa keyfe keder 50 Bin tl ceza tepkisi Isparta’da bir iş yerine yapılan denetimde, ürünlerde herhangi bir sorun bulunamamasına rağmen camdaki reklam broşürü gerekçe gösterilerek kesilen 50 bin TL’lik ceza esnafın tepkisini çekti.
Savcı Katırcı’ya HSK incelemesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iftar programına katılarak tutuklu eski başkan Muhittin Böcek için yapılan duaya eşlik ettiği görüntülerle gündeme gelen Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Katırcı hakkında Hakimler ve
Duruşmadan Mangala: CHP’li Yöneticilerden Tepki Çeken Görüntüler Muhittin Böcek’in rüşvet ve yolsuzluk davasının ilk duruşmasına destek vermek için Antalya’ya gelen CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ve beraberindeki yöneticiler, duruşma devam ederken adliyeden ayrılıp Konyaaltı’nda mangal keyfi
Antalya’da Kaymakamlık binasında silah sesi Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Kepez Kaymakamlığı binasında silah seslerinin duyulduğu bildirildi. Olayın ardından binada bulunan vatandaşlar ve çalışanlar tedbir amacıyla tahliye edildi.