CHP’nin “İrade” Mitingine Halk Sessiz Kaldı

CHP'nin, tutuklanan belediye başkanlarına destek için düzenlediği mitingde halk katılımı düşük kaldı. Katılımcıların çoğunluğunu parti yöneticileri ve belediye çalışanları oluşturdu.


Siyaset 7.07.2025 00:49:00 0
CHP’nin “İrade” Mitingine Halk Sessiz Kaldı

CHP’nin “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” Mitingine Katılım Düşük Kaldı

CHP Antalya İl Başkanlığı’nın çağrısıyla, tutuklanan bazı belediye başkanlarına ve parti yöneticilerine destek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” başlıklı bir miting düzenlendi. Ancak miting beklenen halk desteğini göremedi.

Yolsuzluk ve irtikap suçlamalarıyla tutuklanan bazı CHP’li isimler için yapılan mitinge, CHP’li milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Miting boyunca “Halkın iradesine sahip çıkıyoruz”, “Adalet istiyoruz” gibi sloganlar atıldı.

CHP Antalya İl Başkanı mitingde yaptığı konuşmada, süreci siyasi olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Bu davalar hukuki değil, siyasidir. Tutuklamalar halkın iradesine darbedir. Belediye başkanlarımızın ve yöneticilerimizin yanındayız,” ifadelerini kullandı.

CHP, son dönemde bazı belediyelere yönelik başlatılan yolsuzluk ve irtikap operasyonlarını “siyasi müdahale” olarak yorumlarken, mitingde adalet, demokrasi ve hukukun üstünlüğü temaları ön plana çıktı.

Ancak miting alanındaki kalabalığın büyük bölümünü CHP yöneticileri ve belediye çalışanlarının oluşturduğu görüldü. Halktan katılımın oldukça sınırlı olması dikkat çekti.

Miting, “Antalya’nın iradesine sahip çıkıyoruz” yazılı pankart önünde verilen toplu fotoğrafla sona erdi. Katılımcılar bu kareyle birlik ve dayanışma mesajı verdi.

Sakarya Sapanca’nın yeni vitrininde ‘yeşil dünya’ detayı Sakarya Sapanca’nın yeni vitrininde ‘yeşil dünya’ detayı
Milas Derince'de çok amaçlı sosyal alana temel Milas Derince'de çok amaçlı sosyal alana temel
Denizli'de çevre kirliliğine ceza! Denizli'de çevre kirliliğine ceza!
İGF Bölge Başkanları atamaları yapıldı İGF Bölge Başkanları atamaları yapıldı
Şükrü Sözen, CHP'den istifa etti: "şeref, haysiyet ve onurum her şeyin üzerindedir" 15 yıl boyunca Manavgat Belediye Başkanlığı yapan Şükrü Sözen, CHP üyeliğinin askıya alınmasının ardından partisinden istifa etti. “Şeref, haysiyet ve onurum her şeyin üzerindedir” diyen Sözen, sürece hiçbir dahli olmamasına rağme