"Çokal’dan Manavgat Belediyesi’ne Sert Tepki: Yolsuzluk, Şaibe, İstifa!"

Ak Parti Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal’dan CHP’li Manavgat Belediyesi’ne Sert Tepki: “Söylemle Eylem Arasındaki Çelişki Halkın Güvenini Sarstı”


Siyaset 29.07.2025 17:16:00 0

AK Parti Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP’li Manavgat Belediyesi’ni hedef alarak, son dönemde kamuoyuna yansıyan yolsuzluk ve rüşvet iddialarını sert sözlerle eleştirdi. Çokal, “Belediyecilik, halkın vergisiyle şahsi ikbal inşa etme alanı değildir,” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Çokal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2023 yılında Manavgat’ta söylediği “Manavgat Belediyesi nasıl yönetiliyorsa, Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz” sözlerine atıfta bulunarak, bu sözlerin adeta kendi içinde bir “itirafa” dönüştüğünü söyledi.

“Manavgat Kara Manşetlerle Anılır Hale Geldi”

Çokal, açıklamasında, belediye başkanı ve meclis üyelerinin parti üyeliklerinin askıya alındığı ya da istifa ettiği bir yönetim krizinin yaşandığını vurguladı. Milyon euroluk rüşvetler, baklava kutularında taşınan paralar ve lüks yaşam tarzlarıyla anılan iddiaların, Manavgat’ın ve Antalya’nın adını zedelediğini belirtti.

“Antalya Şikâyetin Merkezi Haline Geldi”

CHP’li belediyelerin yıllardır süregelen ihmalleri sonucu Antalya’nın ciddi altyapı sorunları yaşadığını ifade eden Çokal, “Antalya, turizmin başkenti olması gerekirken hizmetin değil, şikâyetin merkezi haline gelmiştir” dedi. Ulaşım, temizlik ve şehir planlamasında yaşanan sorunların halkı mağdur ettiğini belirten Çokal, CHP’li yerel yönetimlerin vizyonsuzlukla suçladı.

“Hukuka Saygılıyız Ama Görmezden Gelemeyiz”

Açıklamasında hukuki sürece saygılı olduklarını belirten Çokal, masumiyet karinesine de vurgu yaptı ancak kamuoyuna yansıyan ifadeler ve görüntülerin göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Tuğba Vural Çokal, “Ortaya saçılan her bilgi, yerel yönetimin kamu kaynaklarını kimlere ve nasıl savurduğunu gösteriyor,” dedi.

AK Parti cephesinden gelen bu çıkış, Manavgat Belediyesi’ne ilişkin tartışmaların siyasetin gündeminde uzun süre daha kalacağını gösteriyor.

Davraz Kapalı Pazar Alanına 1.2 MW’lik GES Başkan Başdeğirmen: “Güneşten gelen gelir geleceğimize yatırım oluyor”
Burdur Cumhuriyet meydanı’nda “1 şehir 3 proje” lansmanı yapıldı Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda dönüşüm başlıyor: “1 Şehir 3 Proje” ile Burdur’un kalbi, sosyal yaşamı canlandıran, ticareti güçlendiren ve otopark sorununa kalıcı çözüm sunan yeni projelerle yeniden şekilleniyor.
TİMBİR Üyelerine Müjde: Özel Anadolu Hastaneleri ile İndirim Protokolü İmzalandı Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), üyelerinin sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi adına Özel Anadolu Hastaneleri ile kapsamlı bir indirim protokolüne imza attı.
Zabun’dan Halıcı’ya Sert Yanıt: “Bu Aziz Millet Kervanı Ters Döndürmez” CHP’li Halıcı’nın basın toplantısında kullandığı ifadeler tartışma yaratırken, AK Parti Milletvekili Zabun’dan dikkat çeken bir yanıt geldi: “Bu aziz millet kervanı ters döndürmez.”
Kepez Belediyesi’nde mobil yemek uygulaması hayata geçti Kepez Belediyesi, uygun fiyatlı, sağlıklı ve kaliteli yemekleri herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayan ikinci Kent Lokantası ile Kepez’in dört bir yanına hizmet götürecek Mobil Kent Lokantasını hizmete açtı.