Çukurca'dan Antalya'ya "Gelin Kardeş Olalım" projesi


Yaşam 4.10.2019 22:38:00 0
Çukurca

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında mantar üretimine başlandı.

Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çukurca Tarım ve Orman Müdürlüğü "Gelin Kardeş Olalım" projesi iş birliğiyle Narlı köyünde çiftçi Mevlan Erol'un tesisinde naylon poşette mantar üretimi yaptı.

Antalya Valiliği ile Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinesinde yürütülen proje kapsamında mantar üretimine Korkuteli Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert ve Çukurca Tarım ve Orman Müdürü Dilan Ergün, kurum çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleriyle "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında Antalya'nın 19 ilçesi, Türkiye'nin 19 ilçesiyle kardeş olduğunu söyledi.

"Çukurcalı çiftçilerimize mantar üretimini öğretmeye geldik." diyen Sert, şöyle konuştu:

"Teknik personellerimiz 2 ay önce Çukurca'yı ziyaret etmişti. Korkuteli ilçesi Türkiye'de mantar üretiminde söz sahibi. Biz istiyoruz ki doğunun Korkuteli'si Çukurca olsun. Burada kadın ve genç çiftçilerimize iş olanağı sağlansın istiyoruz. Projenin sürdürülebilir olacağını düşünüyoruz."

Ergün de Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğüyle proje kapsamında kardeş olduklarını belirterek "Antalya Valiliği'ne ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok katkıları oldu. 18 çiftçimizle Antalya'yı ziyaret ettik. Burada 5 günlük hem teorik hem uygulamalı bir eğitim aldık." dedi.

Burdur belediyesi’nin gevşekliği pes dedirtti Yağmur öncesi yapılması gereken temizlik, yağmur başladıktan sonra yapılınca Burdur Belediyesi’nin gevşekliği tepki topladı. Vatandaşlar, “Şiddetli yağış olsaydı şehri sel götürebilirdi” diyerek uyardı.
SDÜ ve ISUBÜ Öğrencilerine Özel Puan Kampanyası! Isparta Meydan AVM'den alışveriş yap, faturanı danışmaya götür, Meydan Card'a yükle puanlarını topla.
Isparta'da Drone ile trafik denetimi Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Eylül 2025 tarihinde Konya yolu, Eğirdir-Gelendost arasındaki virajlarda drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.
Serik Esnaf Odası’ndan vergi düzenlemesine erteleme talebi Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Umut Güzel, 30 büyükşehirde basit usul mükelleflerin 2026’dan itibaren gerçek usule geçirilmesini öngören düzenlemenin küçük esnafı zorlayacağını belirterek, kararın ertelenmesini istedi.
Isparta’dan TEKNOFEST’e 5 proje ile katılım Vali Abdullah Erin, 17-21 Eylül 2025 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST finalinde Isparta’yı 5 değerli proje ile temsil edecek öğrencilerle buluştu. Erin, gençlere başarılar diledi, öğretmen ve danışmanları tebrik ett