Çukurca'dan Antalya'ya "Gelin Kardeş Olalım" projesi


Yaşam 4.10.2019 22:38:00 0
Çukurca

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında mantar üretimine başlandı.

Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çukurca Tarım ve Orman Müdürlüğü "Gelin Kardeş Olalım" projesi iş birliğiyle Narlı köyünde çiftçi Mevlan Erol'un tesisinde naylon poşette mantar üretimi yaptı.

Antalya Valiliği ile Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinesinde yürütülen proje kapsamında mantar üretimine Korkuteli Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert ve Çukurca Tarım ve Orman Müdürü Dilan Ergün, kurum çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleriyle "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında Antalya'nın 19 ilçesi, Türkiye'nin 19 ilçesiyle kardeş olduğunu söyledi.

"Çukurcalı çiftçilerimize mantar üretimini öğretmeye geldik." diyen Sert, şöyle konuştu:

"Teknik personellerimiz 2 ay önce Çukurca'yı ziyaret etmişti. Korkuteli ilçesi Türkiye'de mantar üretiminde söz sahibi. Biz istiyoruz ki doğunun Korkuteli'si Çukurca olsun. Burada kadın ve genç çiftçilerimize iş olanağı sağlansın istiyoruz. Projenin sürdürülebilir olacağını düşünüyoruz."

Ergün de Antalya'nın Korkuteli Tarım ve Orman Müdürlüğüyle proje kapsamında kardeş olduklarını belirterek "Antalya Valiliği'ne ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok katkıları oldu. 18 çiftçimizle Antalya'yı ziyaret ettik. Burada 5 günlük hem teorik hem uygulamalı bir eğitim aldık." dedi.

Tedesco’dan kötü haber: Kupada takımın başında olmayacak Domenico Tedesco, rahatsızlığı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak Gaziantep FK karşılaşmasında da takımın başında yer alamayacak.
Antalya’da esnaf operasyonu: 120’den fazla gözaltı Antalya’da, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen esnaf operasyonunda aralarında kooperatif ve oda yöneticilerinin de bulunduğu 121 kişi gözaltına alındı.
Isparta’da şubat ayında 60 yabancı uyruklu yakalandı Isparta’da Şubat ayında 60 yabancı uyruklu yakalandı, 20’si sınır dışı edildi. Jandarma ekipleri, düzensiz göçle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.
100 bin lira bağış yaptı: Vali Erin özel teşekkür etti “Ispartalı emekli İbrahim Kaykaç, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na 100 bin lira bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.”
Sahte araç muayene sitelerine büyük darbe: 25 tutuklama TÜVTÜRK araç muayene hizmetlerini taklit eden sahte internet siteleri üzerinden, şebekeye yönelik Diyarbakır merkezli 14 ilde operasyon düzenlendi.