Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'de diplomasi trafiğine devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'de diplomasi trafiğine devam


Dünya 1.09.2025 12:26:35 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi'ne katılmak üzere Çin'in Tiencin şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve marjındaki temaslarını sürdürüyor.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tiencin Konukevi'nde Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Say Çi ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

İletişim Başkanlığı'ndan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede yaptığı konuşmada, geniş bir heyetle Tiencin'de olduklarını söyledi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile dün yaptıkları görüşmeyi anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünkü görüşmemizde Devlet Başkanı Sayın Şi'ye ülkenizle her alanda iş birliğini geliştirme kararlılığımızı vurguladık. Bu iş birliğini, Birleşmiş Milletler, G20 ve BRICS gibi platformlarda da güçlendirmeyi arzu ediyoruz. Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile ilişkilerimizin ilerletilmesine olan desteğinizin sürmesini bekliyoruz. 50 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmimizi dengeli ve sürdürülebilir şekilde arttırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konularının ele alındığı bir başka görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve müşterek menfaat temelinde ilerlemeye devam ettiğini, ticaret, turizm, yatırımlar ve enerji gibi başlıklarda geçmişten gelen iş birliği ruhunun sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın adil ve kalıcı bir barışla neticelenmesi için Türkiye’nin gayretlerinin sürdüğünü, İstanbul müzakerelerinin barış sürecine katkı sağladığına inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerin kalıcı barışa ulaşmasını temenni ettiğini, Kafkaslar'da kalıcı istikrarın Türkiye ve Rusya’nın müşterek menfaatine olacağını ifade etti.

Görüşmede ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği muhafaza edilmek suretiyle kalkındırılmasına ilişkin görüş teatisinde bulunuldu.

Görüşmelerde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı.

Kepez Meclisi’nden vefa örneği: Gazetecilerin isimleri parklarda yaşayacak Kepez Belediye Meclisi, Antalya basın camiasında görev yapmış ve yakın zamanda hayatını kaybeden gazetecilerin isimlerini ilçedeki parklara vererek bir vefa örneği sergiledi. Gazeteci Cengiz Savaşeri’nin ismi Ünsal Mahallesi’nde,
Senirkentli çiftçiler dev karpuzlarla rekor kırıyor Senirkentli çiftçiler Erdal Akıncı ve Aykut Örmeci, her biri 20 kiloyu aşan dev karpuzları ve üzüm üretimiyle dikkat çekiyor. Organik tarımda yakaladıkları başarı, hem bölge ekonomisine katkı sağlıyor hem de genç çiftçilere ilham
AK Parti’den Isparta çıkarması: Türkiye yüzyılı vizyonu anlatıldı AK Parti, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında Isparta’nın ilçe ve beldelerinde vatandaşlarla buluşarak gelecek vizyonunu anlattı, halkın sorun ve taleplerini dinledi.
Gençlik ve spor il müdürlüğü’nden arsa hissesi satışı Isparta Gençlik Spor İl Müdürlüğü Isparta Merkezdeki çeşitli arsa hisselerini ihale ile satışa çıkarıyor.
Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi sabote edilemez Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi sabote edilemez