Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MÜSİAD’da ekonomi mesajı: Kim üretiyorsa onun yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MÜSİAD’da ekonomi mesajı: Kim üretiyorsa onun yanındayız


Gündem 9.05.2025 19:09:44 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MÜSİAD’da ekonomi mesajı: Kim üretiyorsa onun yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda ekonomi politikalarına vurgu yaptı. "Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamla büyümeye devam ediyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çiftçi, esnaf, KOBİ ve ihracatçıyı destekliyoruz" mesajını verdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi politikalarını değerlendirdi.

“Yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve kaliteli büyüme ilkemize bağlıyız. Hiçbir kesimi yalnız bırakmıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere kullanılan kredilerde finansman giderinin yüzde 70’ini, esnaf ve ihracatçıların kredilerinde ise yarısını devletin karşıladığını belirtti.

KOBİ’ler için 15 farklı hazine destekli kefalet paketiyle 111 milyar liralık imkan sağlandığını, bunun 50 milyar lirasının Mart’ta devreye alınarak ihracatçılara yönlendirildiğini ifade etti.

Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı ile 284 stratejik ürüne 300 milyar liralık kaynak ayrıldığını, HIT-30 Programı kapsamında ise yüksek teknoloji yatırımları için 2030’a kadar 30 milyar dolarlık destek verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, batarya, elektrikli araç ve çip yatırımları için çağrıların açık olduğunu, biyoteknoloji, veri merkezleri, endüstriyel robotlar ve yeşil hidrojen alanlarında yeni çağrıların yakında yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eximbank’ın sermayesinin 4 kat artırıldığını, reeskont kredilerinde finansman maliyetinin yarısının sübvanse edildiğini ve 2024’te bu destekle ihracatçıların 171 milyar liralık ek maliyetten kurtulduğunu vurguladı.

Erdoğan, “Kim üretmek, yatırım yapmak ve istihdam sağlamak istiyorsa onun yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Antalya’nın Hafızası Vali Şahin’i ağırladı Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Kepez Belediyesi tarafından Dokumapark’ta hayata geçirilen Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ni ziyaret etti.
Karabulut: Şehir tek ses olamıyor Fikir Isparta Platformu Başkanı Yunus Karabulut, kentin kronik sorunlarının temelinde iletişimsizlik, ortak gündem eksikliği ve siyasetle zayıf bağlar olduğunu vurguladı.
İhracat gündemi Bucak’ta masaya yatırıldı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkan adayı Ramazan Keskin ve iş dünyasının temsilcileri, Bucak TSO’da bir araya gelerek iş birliği ve ihracat hedeflerini ele aldı.
Bucak’ta “engel tanımayanlar” projesine anlamlı destek Toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan “Engel Tanımayanlar” projesi kapsamında düzenlenen etkinlik, Bucak protokolünün katılımıyla Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
Sahil kesimdeki örtü altı üreticilere soğuk hava uyarısı Sahil kesimlerinde beklenen sıcaklık düşüşü, örtü altı üretimde don ve soğuk stres riskini artırıyor. Yetkililer, üreticileri seralarda ısıtma, havalandırma ve örtü sistemlerini kontrol ederek gerekli önlemleri almaya çağırıyor.