Didemde Dünya Vegan Günü kutlamaları yapıldı


Gündem 2.11.2021 11:30:00 0
Didemde Dünya Vegan Günü kutlamaları yapıldı

İngilterede 1944 yılının Kasım ayında Vegan Topluluğu tarafından ilan edilen "1 Kasım Dünya Vegan Günü" Didemde kutlandı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, "Veganlık, Dünya’da felsefesi gereği; insana, hayvana, doğaya ve tüm canlılara saygı ve sevgi gösteren bir felsefedir" mesajını paylaştı.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Didim'de 2017 yılından beri yılından bu yana 'DidimVegfest' adıyla  gerçekleştirilen Vegan Festivalinde konuşan Didim Belediye A. Deniz Atabay, "Veganlık popüler kültürün yansıttığının aksine bir diyet şekli değil,  hayvan haklarının korunmasını sağlayan bir düşüncedir" dedi. 

Yerel lezzetlerin ön plana çıktığı festivalde, vegan aktivistler ve uzmanların katıldığı paneller, atölye çalışmaları, yarışmalar, Antik Milet Kenti ile Apollon Tapınağı’nı birbirine bağlayan Kutsal Yol Yürüyüşü, konserler ve etkinlikler yapılacak.

Türkiye'de birçok alana örnek ve öncülük ettiklerini dile getiren Başkan Atabay,"Ayrıca Didim Belediyesi olarak çıkarmış olduğumuz meclis kararımızla Türkiye’nin ilk Dünya’nın ikinci vegan dostu kenti olma yolunda emin adımlarla devam ediyoruz. Vegan Felsefesine inanmış tüm dostlarımızın 1 Kasım Dünya Vegan gününü kutluyor, tüm dostlarımı Türkiye’nin ilk vegan kenti olan Didim’de gerçekleştirmiş olduğumuz Didim Vegfest’e davet ediyorum" dedi. 

 


Yapılan tüm çalışmalar insan odaklı Yapılan tüm çalışmalar insan odaklı
IKONİK BULUŞMA NOKTASI CULLINAN BELEK GALAPAGOS BEACH CLUB IKONİK BULUŞMA NOKTASI CULLINAN BELEK GALAPAGOS BEACH CLUB
Isparta emniyetinden kaçak tütün ve vazol operasyonu Isparta emniyetinden kaçak tütün ve vazol operasyonu
HÜDA PAR’dan Ensar vakfına ziyaret HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından bir heyet, Ensar Vakfı Antalya Şubesi Yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Düzce'de zehir tacirlerine ağır darbe Düzce'de zehir tacirlerine ağır darbe