DMM, "Suriyelilerin vergiden muaf aldıkları araçlarla geri döndükleri " iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan "Suriyeliler ÖTV, MTV ödemeden vergiden muaf aldıkları araçlarla geri dönüyorlar" iddiasının gerçeği yansıtmad


Siyaset 9.12.2024 14:14:00 0
DMM,

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Suriyelilerin sahip oldukları motorlu araçlar için Türk vatandaşlarının ödemek zorunda olduğu ÖTV, MTV, muayene ücreti vb. resmi ücreti ödemekle yükümlü bulundukları belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye'nin geçici koruması altındaki Suriyeli sığınmacıların vergi konusunda herhangi bir muafiyetleri veya ayrıcalıkları yoktur. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

Kaş–Anamur arasında denizde fırtına uyarısı Meteoroloji, Kaş–Anamur hattında denizde fırtına uyarısı yaptı. Rüzgârın 6–8 kuvvetinde (50–75 km/s) eseceği belirtilirken, balıkçılar ve denizciler için dikkat çağrısı yapıldı.
Isparta Haltercileri Türkiye Şampiyonasında Madalyaları Topladı 27 Ocak – 1 Şubat 2026 tarihleri arasında Tokat’ta düzenlenen Recep Yazıcıoğlu Yıldızlar – Gençler – Büyükler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonasında Isparta sporcuları büyük başarı gösterdi.
Dereboğazı yolu’nda radar denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı Isparta–Antalya karayolunda son dönemde art arda yaşanan ve can kayıplarıyla sonuçlanan trafik kazalarının ardından emniyet güçleri harekete geçti. Dereboğazı Yolu’nun en riskli noktalarında radar ve hız denetimleri sıklaştırıldı.
“Aşkın Yaşı Yoktur”: Seydikemer’de 81’lik Damat ile 61’lik Gelin Nikâh Masasında Seydikemer’de 81 yaşındaki Yusuf Can ile 61 yaşındaki Emine Taştan, resmi nikâhla dünyaevine girerek “aşkın yaşı yoktur” sözünü bir kez daha kanıtladı.
Burdur’da içkili yer bölgesi kararı iptal edildi Burdur Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz dönemde alınan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran "içkili yer bölgesi" kararıyla ilgili yargı süreci nihayete erdi. AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nın yargıya taşıdığı düzenleme hakkın