Doğu ve Güneydoğu’da kuvvetli yağış alarmı

Doğu ve Güneydoğu’da kuvvetli yağış alarmı


Gündem 16.11.2025 09:10:10 0
Doğu ve Güneydoğu’da kuvvetli yağış alarmı

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinde yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van’ın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van’ın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TİMBİR'e “yılın sivil toplum kuruluşu” ödülü Dijital medya alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlenen programda “Yılın Sivil Toplum Kuruluşu” ödülüne değer bulundu.
Jandarma Ekipleri: Aydoğmuş Vahşetini Aydınlatmak İçin yağmur-çamur demeden mücadelede ediyor AYDOĞMUŞ’TAKİ VAHŞET SONRASI JANDARMA ZAMANLA YARIŞIYOR BÖLGEDE YOĞUN YAĞMUR VE ÇAMURDA, ARAMA ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR..
Kızılcadağ beyaza büründü: Korkuteli’nde kış yüzünü gösterdi Korkuteli’nin Kızılcadağ Mahallesi, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla tamamen beyaza bürünerek kışın ilk kartpostallık manzaralarını sergiledi.
Kaş Gömbe yaylası beyaza büründü Sezonun ilk karıyla beyaza bürünen Gömbe Yaylası, Torosların kış manzaralarını en etkileyici haliyle ortaya çıkardı.
Davraz’a ilk kar düştü, sezon umudu yeşerdi Sezonun ilk karıyla beyaza bürünen Davraz Kayak Merkezi’nde heyecan arttı. Kar kalınlığının artması halinde işletmeler sezonu planlanandan erken açmayı hedefliyor.