Düzce ve Bolu'daki motosiklet satışlarında şok mağduriyet!

Düzce ve Bolu'daki motosiklet satışlarında şok mağduriyet!


Gündem 20.03.2025 13:05:31 0
Düzce ve Bolu

Düzce’de Cedidiye Mahallesi Eski Bolu Caddesi üzerinde ve Bolu’da İhsaniye Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir motosiklet satış firmasının uyguladığı yöntemler, mağdurları isyan ettirdi. İddiaya göre firma, 36 ay taksitle ve 3 ay ödemesiz olarak satış yaptığı müşterilerine tek senet imzalatarak büyük bir mağduriyet oluşturdu.

Hakan ÇAKIR / DÜZCE (İGFA) - Alınan bilgiye göre,  Düzce ve Bolu'da faaliyet gösteren motosiklet firmasının müşterilerin ödemelerini elden, firma tarafından verilen taksit kartları ile gerçekleştirirken, taksitlerini ödeyen müşterilerin ödemelerinde kısa süreli düzensizlik olması ardından birçok kişi icra şoku ile karşı karşıya kaldı.

Firmanın, sanki hiçbir ödeme yapılmamış gibi borçları icraya vermesi sonucu 190 bin TL’ye alınan motosikletin icra bedeli 280 bin TL’ye ulaştı.

Bununla da yetinmeyen firma, mağdurların taksitlendirme talebi karşısında 500 bin TL talep ederek vatandaşları ikinci bir şoka uğrattı.

Mağdurların sayısının her geçen gün arttığı öğrenilirken, bu yöntemle ticaret yapan firmaya yetkili makamlar tarafından herhangi bir inceleme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Mağdurlar, yetkililerden acil bir müdahale bekliyor.

Antalya’da sert rüzgârlar Antalya'da etkili olan yoğun sis ve kuvvetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde görüş mesafesi yer yer sıfıra düşerken, hızı saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle vatandaşlar ayakta
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay, TİMBİR Yönetim Kurulu Toplantısının onur konuğu oldu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Şanlıurfa’da yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay onur konuğu olarak katıldı.
COP31 iklim zirvesi’nin kalbi Antalya’da atacak Bakan Murat Kurum, COP31 İklim Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını açıklarken, sosyal konut projesi kapsamında 13 bin 213 yuvayla bugünün kazananının Antalya olduğunu duyurdu.
Sulama havuzu 12 yaşındaki çocuğa mezar oldu Antalya Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’nde Acı Kayıp: Sulama Havuzu 12 Yaşındaki Çocuğa Mezar Oldu
“Eğirdir’den bir damla su almayacağız” Aksu’dan Isparta’ya içme suyu sağlanmasıyla birlikte Eğirdir Gölü’nden alınan yıllık 13 milyon metreküp suyun tamamen gölde kalacağını açıklayan Vali Erin, “Eğirdir’den bir damla su almayacağız” dedi.