Düzce ve Bolu'daki motosiklet satışlarında şok mağduriyet!

Düzce ve Bolu'daki motosiklet satışlarında şok mağduriyet!


Gündem 20.03.2025 13:05:31 0
Düzce ve Bolu

Düzce’de Cedidiye Mahallesi Eski Bolu Caddesi üzerinde ve Bolu’da İhsaniye Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir motosiklet satış firmasının uyguladığı yöntemler, mağdurları isyan ettirdi. İddiaya göre firma, 36 ay taksitle ve 3 ay ödemesiz olarak satış yaptığı müşterilerine tek senet imzalatarak büyük bir mağduriyet oluşturdu.

Hakan ÇAKIR / DÜZCE (İGFA) - Alınan bilgiye göre,  Düzce ve Bolu'da faaliyet gösteren motosiklet firmasının müşterilerin ödemelerini elden, firma tarafından verilen taksit kartları ile gerçekleştirirken, taksitlerini ödeyen müşterilerin ödemelerinde kısa süreli düzensizlik olması ardından birçok kişi icra şoku ile karşı karşıya kaldı.

Firmanın, sanki hiçbir ödeme yapılmamış gibi borçları icraya vermesi sonucu 190 bin TL’ye alınan motosikletin icra bedeli 280 bin TL’ye ulaştı.

Bununla da yetinmeyen firma, mağdurların taksitlendirme talebi karşısında 500 bin TL talep ederek vatandaşları ikinci bir şoka uğrattı.

Mağdurların sayısının her geçen gün arttığı öğrenilirken, bu yöntemle ticaret yapan firmaya yetkili makamlar tarafından herhangi bir inceleme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Mağdurlar, yetkililerden acil bir müdahale bekliyor.

Batı Akdeniz ihracatının yıldızları ödüllerini aldı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği “İhracatın Yıldızları” töreninde, Antalya, Burdur ve Isparta’dan en fazla ihracat yapan 61 firma, 25 farklı kategoride ödüllendirildi.
Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı Küresel ham çelik üretimi kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalarak 140,1 milyon tona gerilerken, Türkiye’nin ham çelik üretimi yüzde 10 artışla 3,3 milyon tona yükseldi.
Tepkiler sonrası sahaya indi: Karayolları bölge müdürü Isparta ilçelerinde Isparta ve Burdur’da eleştirilen Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan, tepkilerin ardından Isparta ilçelerinde belediye ziyaretlerine başladı.
Başkan Sekmen’den Sahada Örnek Duruş İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Ormana Mahallesi’nde yaprak ve çamurlu alanlarda yapılan temizlik çalışmalarına belediye personeliyle birlikte katılarak, daha temiz ve güvenli bir çevre için sahada görev aldı.
Yüzyılın Konut Projesi’nde kuralar pazartesi günü başlıyor Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında ilk kura çekimi pazartesi günü gerçekleştirilecek. Projede konut teslimatlarının Mart 2027 itibarıyla başlaması planlanıyor.