Ecdat toprağı ve Türk bayrağı Çanakkale'ye gönderildi

Ecdat toprağı ve Türk bayrağı Çanakkale'ye gönderildi


Gündem 23.03.2025 12:14:09 0
Ecdat toprağı ve Türk bayrağı Çanakkale

Bilecik’te, Kuruluştan Kurtuluşa Şanlı Bayrağımız ve Ecdat Toprağımız Ertuğrul Gazi Külliyesi’nden Çanakkaleye gönderildi. Milli sürüş Programı kapsamında toplanan yüzlerce motosiklet sürücüsü, Vali Aygöl’ün katılımıyla düzenlenen törenin ardından Çanakkale’ye uğurlandı.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Tarihi yolculuk öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Aygöl, bu anlamlı etkinliğin ecdada minnet ve vatan sevgisinin güçlü bir göstergesi olduğunu vurguladı. Aygöl, “Bilecik, kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. Bugün burada bir araya gelerek, ecdadımıza olan vefamızı bir kez daha gösteriyoruz. Şanlı bayrağımız ve ecdat toprağımızı, bu kutsal yolculukla kurtuluş destanlarının yazıldığı şehir Çanakkale’ye taşıyoruz” ifadelerini kullandı.



Ertuğrul Gazi Külliyesi’nden dualarla uğurlanan motosiklet konvoyu, güzergâh boyunca büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında Bilecik’ten alınan toprak ve Türk bayrağı, Çanakkale Valisi Ömer Toraman’a teslim edildi.

Bu anlamlı yolculuk geçmişten bugüne uzanan bağı güçlendirmesi, milli birlik ve  beraberlik duygularını pekiştiriyor.

Dereboğazı yolunda iki gün daha trafik duracak Heyelan Islahı Yapım İşi nedeniyle Antalya Isparta Dereboğazı Yolunda trafik akışının kısa süreli durdurulacağı uyarısında bulunuldu.
Valilik açıklama yaptı Başkan Özmen ve 5 şüpheli ifade veriyor Isparta’nın Gelendost ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen gözaltına alındı. Isparta Valiliği’nden yap...
LEVENT ilk kez gemiden atıldı LEVENT ilk kez gemiden atıldı
Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne geri sayım başladı Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne geri sayım başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi hesap mecliste, hukuki hesap yargı önünde sorulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi hesap mecliste, hukuki hesap yargı önünde sorulacak