Edirne Keşan'da okul öncesi yerel esnafa destek çağrısı

Edirne Keşan'da okul öncesi yerel esnafa destek çağrısı


Gündem 31.08.2025 18:50:34 0
Edirne Keşan

Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, 8 Eylül’de başlayacak 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi esnafların okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye taleplerini kaliteli ve uygun fiyatlarla karşılamaya hazır olduğunu açıkladı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, 8 Eylül 2025’te başlayacak 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde esnafların hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

Oda üyesi esnafları ziyaret ederek, okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye gibi öğrenci ihtiyaçlarının karşılanmasında kalite ve uygun fiyat önceliğini koruduklarını belirten Başkan Kocaman, esnafların tekstil ve kırtasiye ürünlerinde hijyen ve kalite standartlarına dikkat ettiğini vurguladı. Yerel halkın esnafa verdiği desteğin önemine dikkat çeken Kocaman, “Alışverişlerin yerel esnaftan yapılması, sadece esnafa değil, Keşan’ın kendisine katkı sağlar” dedi.

“ESNAFLARIMIZ DA VELİ, ÖĞRENCİYİ ÇOCUĞU GİBİ GÖRÜYOR”

Esnafların velilerin ekonomik durumunu bizzat yaşadığını ifade eden Oda Başkanı Hasan Kocaman, “Esnaflarımız da birer veli. Alım gücünün düştüğünü onlar da hissediyor. Bu yüzden fiyatları en uygun düzeyde tutmaya özen gösteriyorlar. Öğrenciyi kendi çocukları gibi görerek hizmet veriyorlar” diye konuştu.

RATEM heyetinden Telif Hakları Genel Müdürü Yılmaz’a ziyaret Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve beraberindeki heyet, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Memurlara doğum sonrası 16 hafta ücretli izin Doğum iznine ilişkin önemli düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıl
Benzin, Motorin ve LPG Fiyat Artışına Vergi Dopingi Cumhurbaşkanı Kararı ile devreye alınan eşel mobil sistemiyle, bazı petrol ürünlerinin fiyatı artarsa, artış tutarının yüzde 75'ine kadar ÖTV'si indirilecek.
Antalya’ya sel ve hortum desteği: 108 milyon liralık kaynak Sel ve hortumdan etkilenen Antalya’da zarar gören çiftçiler için 100 milyon lira, evleri hasar alan vatandaşlar için ise 8 milyon lira olmak üzere toplam 108 milyon liralık destek ödeneği gönderildi.
1 yaşındaki bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis Antalya’da 1 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkan anne, Antalya 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “alt soya karşı eziyet” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.