Eğirdir'de öğrencilere kurutulmuş meyve dağıtıldı


Yaşam 5.10.2022 21:30:00 0
Eğirdir

Eğirdir'e bağlı Balkırı köyünde yaşayan Hilal Çevik, ilk olarak birkaç kilo ile başladığı ve çevresine satış yaptığı kuru meyveciliği işe dönüştürerek, Türkiye'nin her yerine internet üzerinden satışını yapmaya başladı. 2018 yılında gerçekleşen Tarımda Genç Kadınlar Güçleniyor Projesi yarışmasına katılan ve burada aldığı dereceyle işini büyüten Hilal Çevik'in hazırladığı kuru meyveler, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu'nun da katılımı ile Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda öğrencilere dağıtıldı.

Hilal Çelik, "Kendi çocuğumu düşünerekten yaptığım bu paketlerle kuru meyveleri çocuklara dağıtmayı düşündüm. Çocukların paketli yiyecekleri yemelerine karşıyım, jelibon yerine kuru meyve tüketmelerini öneriyorum. Ben bu işe 2018 yılında başladım. Daha önce Tarımda Genç Kadınlar Güçleniyor Projesine başvurmuştum. Oradan aldığım destekle beraber kuru meyveciliğe yöneldim. Kendimiz de kuru meyvecilik yaptığımız için ürünlerimizin elimizde kalmasından ötürü bu işe yöneldim. Artı köyümüzdeki ürünler israf olmamış oluyor, ben alıp kurutuyorum. Bu şekilde çocukların seveceği şekilde yapmayı düşündüm. Bu şekilde çocukların seveceği şekilde okullara vermeyi düşünüyorum inşallah" dedi.


Udoor’dan Isparta 32 Spor’a maddi destek Udoor’dan Isparta 32 Spor’a maddi destek
Aksu heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, meclis üyeleri ve AK Parti ilçe teşkilatı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret ettiler.
Başkan Başdeğirmen’den 1 mayıs mesajı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.
Artık sevkleri sonlandıracak! Burdur Devlet Hastanesinde hizmete başladı Artık sevkleri sonlandıracak! Burdur Devlet Hastanesinde hizmete başladı
BURDUR HAŞHAŞ HELVASI COĞRAFİ İŞARET BELGESİ ALDI Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi verilen Burdur Haşhaş Helvası için Valilikte basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.