Eğirdir gölü 10 santimetre yükseldi

Son Yağışlar Eğirdir Gölü’ne Can Suyu Oldu: Seviye 10 Santimetre Yükseldi


Gündem 1.02.2026 15:36:00 0
Eğirdir gölü 10 santimetre yükseldi

Bölgede etkili olan son yağışların ardından Eğirdir Gölü’nde su seviyesinde artış gözlemlendi. Yapılan ölçümlere göre gölün su seviyesi yaklaşık 10 santimetre yükseldi. Uzun süredir yaşanan kuraklık nedeniyle kritik seviyelere gerileyen gölde kaydedilen bu artış, bölge halkı ve çevre uzmanları tarafından olumlu karşılandı.

Yetkililer, yağışların devam etmesi halinde göldeki su seviyesinin önümüzdeki günlerde bir miktar daha artabileceğini belirtirken, kalıcı iyileşme için sürdürülebilir su yönetiminin önemine dikkat çekti.

Dereboğazı yoluna dev kayalıklar düştü Isparta-Antalya karayolunda heyelan nedeniyle dev kayalar yola düştü. Dereboğazı mevkiinde yaşanan olayda yol tamamen kapanırken, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Sürücüler ise büyük korku yaşadı.
Eğirdir gölü 10 santimetre yükseldi Son Yağışlar Eğirdir Gölü’ne Can Suyu Oldu: Seviye 10 Santimetre Yükseldi
Antalya Isparta ve Burdur’da kenevir üretimine resmen izin verildi 21 ilde kenevir üretiminin önü açıldı, Antalya, Isparta ve Burdur da listede yer aldı
Dereboğazı yolu için iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi Isparta Antalya karayolu dereboğazı’nda bugün meydana gelen Feci Kazaya İlişkin Soruşturmaya 2 Cumhuriyet Savcısı Görevlendirildi
Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası 9 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralı kurtulan yolcu, sisli yolda şoförün çok hızlı olduğunu söyledi. Daha önce aynı firmayla yolculuk yapan vatandaşlar da dikkatsiz sürüş iddialarını dile getirdi.