EPDK'dan afet bölgesine elektrik bağlantı ayarı

EPDK'dan afet bölgesine elektrik bağlantı ayarı


Gündem 6.02.2025 20:52:00 0
EPDK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından deprem bölgelerinde elektrik bağlantı taleplerinin karşılanmasına dair usul ve esasların çerçevesi, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararı ile çizildi.

EPDK Kurul kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

EPDK’nın 30 Ocak toplantısında, “Afet Bölgelerinde Elektrik Bağlantı Taleplerinin Karşılanmasına Dair Usul ve Esaslar” kabul edilirken, düzenlemenin olağanüstü hal kararı alınan veya genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen bölgelerde bulunan kullanıcıların geçici süreli elektrik enerjisi bağlantı taleplerinin ivedilikle karşılanarak mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin usul ve esasları belirlenmiş oldu.

Afetten etkilenenler için kamu kurum ve kuruluşları tarafından kurulan konteyner kent ve çadır kent gibi geçici yerleşim alanlarının elektrik bağlantı taleplerinin karşılanması amacıyla gerekli dağıtım altyapısının dağıtım şirketi tarafından sağlanacak ve bu işlem için bağlantı bedeli alınmayacak.

Söz konusu kurul kararının detayına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

 

Dr. Süleyman Basa, Kent Konseyleri Birliği Yönetimine Seçildi TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu’na Seçildi
Yöresel Kıyafetler Şarkikaraağaç’ı salladı Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Yöresel Kıyafet ve Şalvar Gecesi”, yoğun katılım ve renkli görüntülerle adeta kültürel bir şölene dönüştü. İlçe merkezi ile çevre köylerden gelen yaklaşık 1100 kadını
Ücretsiz seferlerle Davraz’a gittiler, karın keyfini çıkardılar Isparta Belediyesi, sömestre tatilinde çocukların ve ailelerinin tatili daha verimli ve keyifli geçirebilmesi amacıyla Davraz Kayak Merkezi’ne ücretsiz otobüs seferleri düzenliyor. İlk gün otobüslerle Davraz Kayak Merkezi’ne giden
Ali Çetin Gündoğmuş’ta Esnafla Buluştu AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin Gündoğmuş’ta Esnaf Ziyaretinde Bulundu
Antalya iç kesimlerinde kuvvetli don ve buzlanma uyarısı! Meteoroloji, Antalya'nın iç kesimlerinde pazar gününden itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceğini ve kuvvetli buzlanma ile don olaylarının yaşanabileceğini açıkladı.