Erdoğan, Trump'ı Türkiye'ye davet etti

Erdoğan, Trump'ı Türkiye'ye davet etti


Dünya 5.05.2025 18:40:06 0
Erdoğan, Trump

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü; ikili ilişkiler ve bölgesel konular masaya yatırıldı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından aktarılan görüşmenin detaylarında, Türkiye-ABD ilişkileri, savunma sanayiinde iş birliği, bölgesel ve küresel meseleler ele alındığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD ile iş birliğini ilerletmeye hazır olduğunu vurguladı.

Trump’ın savaşları bitirme yaklaşımını desteklediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran müzakereleri ve Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırma çabalarını takdir etti.

Gazze’deki insani krize dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımların kesintisiz ulaştırılması ve ateşkes için Türkiye’nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Suriye’nin toprak bütünlüğü ve istikrarı için çalıştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye yaptırımlarını hafifletmesinin sürece katkı sağlayacağını, istikrarlı bir Suriye’nin dünya barışına hizmet edeceğini söyledi.

Görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ı Türkiye’ye davet etti.

Lale Topaç 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti İşe gitmek için yola çıkan 43 yaşındaki Lala Topaç, Serik’te yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı; 8 gündür süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Burdur'da İUP katılımcılarına iş arama eğitimi Burdur İŞKUR, İşgücü Uyum Programı kapsamında çalışan katılımcılara “İş Arama Becerileri” eğitimi verdi. Programla işsizlerin istihdama geçişi desteklenirken, katılımcılara günlük 1.083 TL cep harçlığı ödeniyor.
Antalya’dan küresel başarı: Kale üçağız seçildi Türkiye’nin dört bir yanından seçilen köyler, UNWTO’nun 2025 En İyi Turizm Köyleri listesinde yer alarak kırsal turizmde uluslararası başarıya imza attı.
Başkan Sekmen sahada İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Başlar Köyü’nde devam eden hizmet projelerini yerinde denetleyerek vatandaşlarla bir araya geldi, talep ve önerileri dinledi.
Zeytinköy hamlesi 3 ili rahatlattı Antalya Zeytinköy’de suç odaklarına yönelik operasyonların ardından güvenlik önlemleri artırıldı. Çalışmaların Isparta ve Burdur’daki asayişe de olumlu katkı sağladı.