Antalya Büyükşehir Belediyesi iddianamesinde tutuklu Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek hakkında; icbar suretiyle irtikap, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, nüfuz ticareti ve haksız mal edinmeye yardım suçlamaları yer aldı. Dosyada en dikkat çekici iddialardan biri, ilk eşi Zeynep Kerimoğlu’nun ifadesi oldu.
Kerimoğlu, boşanma sürecinde Gökhan Böcek’in kendisine farklı vaatlerde bulunduğunu, güvenmediği için çoğunu reddettiğini anlattı. Anlaşma kapsamında Casa Luna’daki evin tapusunun kendisine devredildiğini, ayrıca yaklaşık 4 milyon dolar ve bir daire sözü verildiğini söyledi. Senetlere güvenmediği için nakit ödeme talep ettiğini belirtti.
İfadesine göre, 30 Ekim 2024’te avukatının ofisinde Gökhan Böcek ve beraberindeki kişiler iki çanta içinde 2 milyon doları getirdi. Paranın kontrol edilmesinin ardından taraflar protokolü imzaladı. Daha sonra birlikte Antalya Adliyesi’ne gidildi ve aynı gün boşanma kararı çıktı.
Kerimoğlu, boşanmanın ardından avukatlık ofisine dönerek iki çanta içindeki 2 milyon doları teslim aldığını beyan etti. Bu iddialar soruşturma dosyasında yer alıyor.