EYT tamam ilk maaşlar ödenmeye başladı

EYT kapsamında emekli olanlara ödemeler başladı. Mart ayında emeklilik için başvuran ve maaş bağlama işlemi tamamlananlara ilk ödemeler yapılıyor.


Ekonomi 6.04.2023 00:47:00 0
EYT tamam ilk maaşlar ödenmeye başladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle 2 milyonu aşkın kişi emeklilik hakkı kazandı.
 

Bu kapsamda şu ana kadar 1.5 milyon EYT'li emeklilik için başvuru yaptı.
 

Emeklilik başvurusunu mart ayı içinde yapanlar için ödemeler yapılmaya başlandı.

 

Maaş bağlama işlemi tamamlananlara birikmiş tutar ödemesi yapılıyor.

Mart ayında başvuranlar emekli sayılıyor

Maaş bağlama işlemini tamamlayanlara birikmiş tutar ödemesi yapılıyor. Mevzuata göre mart ayında başvuranlar aslında 1 Nisan'dan itibaren emekli sayılıyor. EYT kapsamında SSK'dan emekli olanlar 1 Nisan-17 Nisan arasındaki farkları, Bağ-Kur'lular ise 25 Nisan'a kadarki farkı birikmiş olarak alacaklar.

EYT kapsamında 1.6 milyon başvurudan 250 binden fazlasının işlemi tamamlandı.

Ormana Gençlik Derneği’nden İbradı Belediyesi’ne Ziyaret Ormana Gençlik Derneği üyeleri, İbradı Belediyesi’ni ziyaret ederek gençlerin beklenti ve projelerini paylaştı. Başkan Hatice Sekmen, gençlere her alanda destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Türkiye’de doğal sit alanı 28 bin 907 km²’ye ulaştı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yıl 1,777 kilometrekarelik alanı daha doğal sit alanı olarak tescilleyerek biyolojik çeşitliliği koruma çalışmalarını sürdürdü.
Uluborlu Sporla Büyüyor Uluborlu Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Bakır, Ankara’da Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda yaptığı temasların ardından ilçeye kazandırılan spor yatırımlarında önemli aşamaların tamamlandığını açıkladı.
Atasoy: “Sürecin en sağlıklı değerlendirmesini hukuk yapacaktır” Atabey eski Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Atabey Belediyesi’ne ilişkin kamu zararı iddialarıyla ilgili devam eden dava süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
Hafta sonu yurdun batısı yağışlı geçecek Hafta sonu yurdun batı kesimlerinde yağış beklenirken, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyredecek.