Fırsatçılar rahat durmadı: Düşük faizli konut kredisi gelmeden fiyatlar artmaya başladı

İlk evini alacaklar veya dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak düşük faizli konut kredisi için açıklamalar gelirken, konut kredisinin ayrıntıları belli olmadan fırsatçılar aynı gün içinde ev fiyatlarını artırmaya başladı.


Gündem 10.01.2025 14:44:00 0
Fırsatçılar rahat durmadı: Düşük faizli konut kredisi gelmeden fiyatlar artmaya başladı

İlk evini alacaklar ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak düşük faizli konut kredisi için düğmeye basıldı.

Dar gelirli vatandaşları bile ev sahibi yapacak düşük faizli konut kredisiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten peş peşe açıklamalar geldi.

Bakan Şimşek konuyla ilgili, "Bütçe desteği ve uygun finansman seçenekleriyle konut alımını kolaylaştıracağız. Finansal koşullar, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun şekilde çok daha elverişli hale gelecek." ifadelerini kullandı.
DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR GELDİ

Cevdet Yılmaz ise açıklamasında "Aile kurmayı teşvik etmek amacıyla genç çiftlere maddi destekler, evlilik danışmanlığı ve ilk evini alanları önceliklendiren sosyal konut programlarını hayata geçireceğiz." dedi.

Art arda yapılan açıklamalar sonrası dikkat çeken bir durum yaşandı.

İlk evini alacaklar için yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneğiyle yeni bir kredi kampanyasının başlayacağı haberini gören fırsatçılar ise rahat durmadı.
FIRSATÇILAR ORTAYA ÇIKTI: FİYATI 500 BİN TL BİRDEN ARTTI

İlan sayfalarında bazı evlerin fiyatlarının birden artmaya başladığı görüldü.

Öyle ki kampanyayla ilgili ilk sinyallerin geldiği gün bile bir evin fiyatı 500 bin TL birden arttı.

Bir diğer ilanda ise 1 Ocak'ta ilan sitesine konan evin fiyatının 100 bin TL artırıldığı görüldü.

Vali Erin: Yağış sonrası barınakları inceledi Isparta Valisi Abdullah Erin, aşırı yağışların ardından Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yürütülen iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyerek, özveriyle görev yapan personele teşekkür etti.
Hoyran’da Acı Son: Balık Tutarken Hayatını Kaybetti Isparta Eğirdir Gölü’nde balık tutmak için tekneyle açılan 64 yaşındaki Tevfik Elmas, dengesini kaybederek suya düştü. Ekiplerin çalışması sonucu Elmas’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Vali Hulusi Şahin Kriz Masasında: Antalya’da Sel Seferberliği Yoğun yağış ve fırtınanın etkili olduğu Antalya’da taşkın riskine karşı tüm kurumlar alarma geçti.
SENA NUR AYDIN MİMARLIK OFİSİ HİZMETE AÇILDI Sena Nur Aydın Mimarlık Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilirken, çok sayıda davetli törene katıldı.
Memurlara yılda 2 kez ikramiye teklifi TBMM'de TBMM gündemine taşınan yeni bir kanun teklifi, devlet memurları için önemli bir ek gelir kapısı aralıyor. Kamu görevlilerine yılda iki kez, net asgari ücret tutarında "tatil ikramiyesi" verilmesini öngören düzenleme, yasalaşması h