Gönen’de çakal helvası ile Türk Mutfağı Haftası’nda lezzetli tanıtım

21-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanacak olan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında, Isparta’nın Gönen ilçesi önemli bir tanıtım çalışmasına ev sahipliği yaptı.


Siyaset 8.05.2025 00:26:00 0
Gönen’de çakal helvası ile Türk Mutfağı Haftası’nda lezzetli tanıtım

21-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanacak olan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında, Isparta’nın Gönen ilçesi önemli bir tanıtım çalışmasına ev sahipliği yaptı. Yöreye özgü lezzetlerden biri olan Çakal Helvası, bu hafta kapsamında gerçekleştirilecek tanıtım kampanyası için özel olarak hazırlandı ve video çekimleriyle ölümsüzleştirildi.

Çekimler, Gönen’in doğal ve tarihi dokusuyla bütünleşen mekanlarında yapıldı. Hem yerel halkın hem de mutfak kültürüne gönül verenlerin ilgisini çeken etkinlikte, Çakal Helvası’nın yapım süreci, tarihçesi ve yöredeki önemi detaylı biçimde aktarıldı. Yerel ustalar, nesilden nesile aktarılan bu geleneksel lezzetin tarifini hem kamera karşısında uygulamalı olarak anlattı hem de izleyicilere yöresel mutfak kültürünü tanıtma fırsatı sundu.

Çakal Helvası, özellikle kış aylarında tüketilen ve içinde un, pekmez ya da şeker gibi malzemeler bulunan, sade ama doyurucu bir tatlı olarak biliniyor. Gönen’in kültürel mirasının bir parçası olan bu helva, geçmişle günümüz arasında bir köprü kurarak, Türk mutfağının zenginliğini yansıtıyor.

Fitre ve Zekâtlarınız ihtiyaç sahiplerine resmi olarak ulaşacak Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesi, Ramazan ayı dolayısıyla zekât, fitre, fidye ve iftar bağış kampanyası başlattı. “Haydi Isparta! Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” çağrısıyla hayırseverler ihtiyaç sahiplerine destek olmaya.
Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu’nda Sahur buluşması Isparta Kyk'ya bağlı Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu’nda barınan öğrenciler, sahur vaktinde gerçekleştirilen ziyaretle bir araya geldi.
Ramazan’da Isparta’da Hakiki Diyarbakır Burma Kadayıfı Tüketimi 3-4 Kat Arttı Resul Usta, üç vardiya çalışarak taze ve hijyenik kadayıf üretimiyle Ramazan yoğunluğuna yetişiyor. Yedişehitler Mahallesi’nde hem toptan hem perakende satışla Isparta halkının favorisi oldu.
Defterdar Erdem: Kayıt dışı ekonomiyle mücadele sıkı devam ediyor Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, vergi tahsilat oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu açıklayarak, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Antalya’da “büyük aile sofrası” iftarında anlamlı buluşma Antalya’da “Büyük Aile Sofrası” iftarında şehit yakınları ve gazilerle protokol bir araya gelerek Ramazan’ın birlik ve dayanışma mesajını paylaştı.