Gülün yolculuğunu bizzat yerinde deneyimlediler

Isparta’da düzenlenen Uluslararası Gül Festivali’nin ikinci gününde misafirler, Güneykent Beldesi’nde gül hasadına katıldı; gül tarlalarında unutulmaz bir deneyim yaşandı, yöresel halk oyunları gösterileriyle festival coşkusu doru


Kültür 1.06.2025 00:39:00 0
Gülün yolculuğunu bizzat yerinde deneyimlediler

Uluslararası Isparta Gül Festivali, renkli etkinliklerle sürüyor. Festivalin ikinci gününde Güneykent Beldesi’nde gül hasadı gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlikte, yerli ve yabancı misafirler gül bahçelerinde gül toplama deneyimi yaşadı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk da etkinliğe katılarak ilk kez gül topladı. Yumuk, Isparta’nın gülüyle ülkeye ayrı bir güzellik kattığını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Gül fabrikasında sahne alan halk oyunları ekipleri ise yöresel gösterileriyle festivale renk kattı. Festivalin ilerleyen günlerinde de çeşitli etkinliklerle Isparta’da gül kokusu yayılmaya devam edecek.

Gözler Ankara’da: Asgari ücret için konuşulan rakam bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılı asgari ücretini belirlemek üzere kritik bir sürece girdi. Ekonomik tahminler yeni ücretin 27 bin ile 30 bin TL arasında olabileceğine işaret ediyor.
Rota: Anadolu Kök Boya Atlası SDÜ "Köklerin Boyası" projesi, 86 reçeteden oluşan envanter niteliğindeki Türkiye'nin ilk "Kök Boya" kitabı ve "Uluslararası Sempozyum"a önemli katkılar sağladı
Yürekli–Şengör’den Isparta’ya kültür sanat merkezi Tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binası, hayırsever Ayşegül Yürekli Şengör ve Mehmet Cem Şengör’ün katkılarıyla restore edilerek “Yürekli–Şengör Halı ve Gül Kültür Sanat Merkezi” olarak Isparta’nın kültür hayatına kazandırılacak.
Lale Topaç 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti İşe gitmek için yola çıkan 43 yaşındaki Lala Topaç, Serik’te yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı; 8 gündür süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Burdur'da İUP katılımcılarına iş arama eğitimi Burdur İŞKUR, İşgücü Uyum Programı kapsamında çalışan katılımcılara “İş Arama Becerileri” eğitimi verdi. Programla işsizlerin istihdama geçişi desteklenirken, katılımcılara günlük 1.083 TL cep harçlığı ödeniyor.