Halkbank'tan 'zarar' iddialarına açıklama

Halkbank'tan 'zarar' iddialarına açıklama


Ekonomi 4.08.2024 10:11:19 0
Halkbank

Halkbankası ile ilgili bankanın zarar ettiğine yönelik iddialar üzerine bankadan açıklama geldi. Halkbankası, mali tablolaların düzenli olarak kamuoyuna açıklandığı ve faaliyetleri dolayısıyla zarar etmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

İSTANBUL (İGFA) - Son dönemde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Halkbankası'nın zarar ettiğine yönelik ifadelerin yer aldığı görüldüğü, bankanın  mali tabloları düzenli olarak kamuoyuna açıklandığı belirtilerek, bankanın faaliyetleri nedeniyle zarar etmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

Kamuoyu ile paylaşılan mali verilerde Halkbankası'nın her dönem net kar elde ettiği açık şekilde görüldüğü belirtilen açıklamada, "Yıllardır KOBİ’lerin, esnaf ve sanatkârın lider Bankası olarak faaliyetlerine devam eden Bankamız, her ticari kuruluşun yapmış olduğu gibi bütçesinin bir kısmını tanıtım ve reklam faaliyetlerine ayırmaktadır. Bankamız, sektördeki bankalar arasında; toplam TL bilanço büyüklüğünde 3., toplam TL krediler büyüklüğünde ise 2. sırada olmasına mukabil, tasarruf tedbirlerine azami dikkat etmekte olup, reklam ve tanıtım giderlerinin de içerisinde yer aldığı işletme giderlerinde sektörde 6. sırada yer almaktadır. Bankacılık sektörü gibi rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir sektörde, diğer kamu ve özel bankaların yapmış olduğu gibi, Bankamız da ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım ve reklam faaliyetlerini sürdürmektedir" ifadeleri yer aldı.

Isparta Giriş-Çıkışlarında Şok Denetim Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak adına şehrin stratejik noktalarında adeta kuş uçurtmadı. 14 Şubat sabah saatlerinde başlayan ve 15 Şubat sabaha karşı 03:30’a kadar kesintisiz devam eden
Isparta’da Şiddetli Rüzgâr Minareyi Yıktı Isparta’da akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran fırtına, Halıkent Mahallesi'nde korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.
AYKUT KAYA’DAN SU BASKININDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE DESTEK Aykut Kaya, Kaş’ta yağışların ardından su seviyesi yükselen Eşen Çayı çevresinde su baskınından etkilenen tarım alanlarında incelemelerde bulunarak zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ankara Mimarlar Odası’nda Turuncu Liste Güven Tazeledi Ankara Mimarlar Odası'nda seçimin kazananı Yenilikçi Mimarların Turuncu Listesi oldu.
Aralıkta Tavuk Eti ve Yumurta Üretiminde Artış Tavuk eti üretimi Aralık 2025’te yıllık %7,1 artarak 253 bin 993 tona, tavuk yumurtası üretimi ise %10,2 yükselerek 1,86 milyar adede ulaştı. Yıl genelinde tavuk eti üretimi %11,3 artarken, yumurta üretimi %6 azaldı.