Hamam Müzesi'nden ziyaretçilerine sürpriz

Hamam Müzesi'nden ziyaretçilerine sürpriz


Yaşam 24.05.2025 12:57:48 0
Hamam Müzesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı’na bağlı Hamam Müzesi, Müzeler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Müzeyi gezen ziyaretçiler, tarihi atmosferin içinde aniden karşılarına çıkan canlı müzik performansı ile büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadı.

ESKİŞEHİR (İGFA) - Müzeler Haftası nedeniyle ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Hamam Müzesi, vatandaşlara unutulmaz bir sürpriz hazırladı. Müzeyi gezen ziyaretçiler, tarihi atmosferin içinde aniden karşılarına çıkan canlı müzik performansı ile büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadı. Sinan İlerde’nin çaldığı ud eşliğinde sunulan mini konser, hem kulağa hem de ruha hitap etti. Müzik, Osmanlı dönemine ait hamam kültürünü yaşatan mekânda nostaljik bir ambiyans oluşturdu.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, müzenin atmosferinin müzikle birleşince çok daha etkileyici hale geldiğini belirterek, bu tür sürpriz etkinliklerin kültürel mekânlara ilgiyi artırdığını ifade ettiler.

Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, vatandaşların müzelere olan ilgisini canlı tutmayı hedeflediklerini ve farklı temalarda etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Davraz Kayak merkezinde yeni ücret tarifesi duyuruldu Türkiye'de Isparta’nın önemli kış turizm noktalarından biri olan Davraz Kayak Merkezi, 2025–2026 kış sezonu için geçerli olacak bilet ve otopark ücretlerini açıkladı.
İnek Sütü Toplama Azaldı, Ürün Çeşitliliği Arttı Ticari süt işletmelerince Ekim ayında toplanan inek sütü miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 düşerken, yoğurt ile ayran-kefir üretiminde artış yaşandı.
Tavuk eti üretimi artarken yumurta azaldı Ekim 2025’te tavuk eti üretimi yüzde 8,7 artışla 247 bin 392 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,9 düşüşle 1,81 milyar adet olarak gerçekleşti. Ocak–Ekim döneminde ise et üretimindeki artış sürerken, yumurta üretimin
Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.