Hava sıcaklıkları artıyor... Ege'de fırtınaya dikkat!

Hava sıcaklıkları artıyor... Ege'de fırtınaya dikkat!


Gündem 13.03.2025 07:03:34 0
Hava sıcaklıkları artıyor... Ege

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Mart 2025 Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Yapılan tahminlere göre yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneybatısı ile Bursa çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde mevsim normallerinin 12-15 derece üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji özellikle Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Isparta Emniyeti’nden Bir Haftalık Bilanço Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 25-31 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bir haftalık sıkı takip sonucunda 46 aranan şahıs adalete teslim edildi.
Antalya’daki otobüs faciasında can kaybı 10’a çıktı Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde sis ve kaygan yolun neden olduğu otobüs kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 10 oldu. Hayatını kaybedenler arasında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sudem Çakmak da bulunuyor.
Isparta Müftülüğü’nden Berat Kandili’ne özel program Isparta Müftülüğü, Berat Kandili dolayısıyla 2 Şubat Pazartesi günü Peygamber (Kavaklı) Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, sohbet ve duaların yer alacağı özel bir program düzenliyor.
Otobüs Kazası Üniversiteyi Yasa Boğdu Antalya’daki Otobüs Kazasında Hayatını Kaybeden 10 Kişiden 3’ünün Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Olduğu Belirlendi
Alanya’da denizde erkek cesedi bulundu Alanya Balıkçı Barınağı’nda denizde hareketsiz halde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede cesedin, römorkör çalışanı 36 yaşındaki Cem Türkoğlu’na ait olduğu tespit edildi.