İkinci el araçlarda fiyatlar 3 aydır değişmedi!

İkinci el araçlarda fiyatlar 3 aydır değişmedi!


Ekonomi 12.03.2025 12:07:40 0
İkinci el araçlarda fiyatlar 3 aydır değişmedi!

İkinci el araç piyasasında yapay zeka ile geliştirilen Şubat ayı Fiyat Endeksi verilerine göre fiyatlar, geçen yılın Aralık ayında gösterdiği artıştan sonra 2025 yılının Ocak ve Şubat aylarında sabit kaldı.

İSTANBUL (İGFA) - Online ikinci el araç platformlarından VavaCars, yapay zeka ile geliştirdiği VavaAI Fiyat Endeksi’nin Şubat 2025 sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Rapora göre, ikinci el araç fiyatları, geçen yılın Aralık ayında gösterdiği artıştan sonra 2025 yılının Ocak ve Şubat aylarında sabit kaldı.

Raporda, enflasyon, döviz kuru ve ikinci el araç fiyatlarında bir yıl içinde gerçekleşen değişim oranlarına da yer verildi.  TÜİK verilerine göre bir yıl içinde toplam enflasyon artışı yüzde 39,05 olarak gerçekleştirken son 12 ayda ikinci el araç fiyatları ise yüzde 11 oranında artış gösterdi.

FİYATLARIN SABİTLİĞİ ALICILAR AÇISINDAN AVANTAJ...

Endeks sonuçlarını değerlendiren sektör temsilcilerinden Serdıl Gözelekli, 2025 yılının ilk aylarında her alanda artış görülmesine rağmen ikinci el araç fiyatlarının sabit kalmasının alıcılar için avantaj oluşturduğunu kaydetti.

Bu dönemde alım yapanlar yılın geri kalanında yaşanacak değer artışlarından da ciddi kazanım elde edeceğini belirtirken, 2024 yılı boyunca ikinci el araçların döviz karşısında yatırım değerini koruduğunu, 2025 yılında da paralel bir gelişme yaşanacağını ön gördüklerini söyledi.

TİMBİR’den BİK’e ziyaret: “Basınla göz hizasında olacağız” TİMBİR’den BİK’e ziyaret; Genel Müdür Çay: “Basınımızla göz hizasında olacağız”
Şevval İlayda Tarhan’dan ilham veren hikâye Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen söyleşide, 2024 Paris Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan milli atıcı Şevval İlayda Tarhan, başarı yolculuğunu paylaştı.
ITSO’dan Bakanlığa Çağrı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, inşaat ve gayrimenkul sektörünün sorunlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu
Keçiborlu seramik atölyesi öğrencilerden yoğun ilgi gördü Keçiborlu’da düzenlenen seramik atölyesi, üniversite öğrencilerine hem eğlenceli hem de üretken bir deneyim sundu. Belediye ve kaymakamlık desteğiyle ilçede sanat kültürü güçleniyor.
Başdeğirmen’den CHP’ye sert sözler: “Bu projelere Ufkunuz Yetmez” Isparta Belediyesi’nin 2026 yılı 7,7 milyarlık bütçesi, CHP’nin 8 ret oyuna karşılık 30 kabul oyuyla meclisten geçti.